Najnovija tehnologija protiv proširenih vena dostupna je samo – u Zagrebu

Vene su i zdravstveni i estetski problem

Proširene varikozne vene na nogama predstavljaju jedan od vrlo čestih medicinskih problema, a osim što bitno utječu na kvalitetu života pojedinca, ujedno su i estetski problem. Razvojem medicine omogućena je bolja spoznaja o nastanku bolesti i vremenskom liječenju proširenih vena, koje danas obuhvaćaju niz modernih minimalno invazivnih metoda liječenja.

Subspecijalist za bolesti vena će vam sigurno i brzo dijagnosticirati poremećaj vene kombinacijom kliničkog pregleda s najnaprednijim UZV color doppler pregledom. No ono što nudi LF Centar za Vene Poliklinike Lohuis Filipović ne nudi nitko drugi u Hrvatskoj.

Fokus na vene

LF Centar za Vene pruža cjelokupnu uslugu dijagnostike i liječenja kroničnih bolesti vena. Koriste se svim oblicima suvremenog modernog liječenja vena – od klasične kirurgije do minimalno invazivnih radiofrekvencijskih i laserskih zahvata. Proširene vene zahtijevaju liječenje, a osobito ako se pojave simptomi. Cilj svih LF tretmana je ukloniti simptome bolesti te poboljšati kvalitetu života, ali i estetski izgled nogu.

Sklerozacija vene predstavlja metodu liječenja pri kojoj se ubrizgavanjem kemijskog sredstva u proširenu venu izaziva oštećenje unutarnjeg sloja stijenke vene (endotela vene) i tako stvara ablacija vene (sljepljivanje vene). Endovenska laserska ablacija (EVLA) minimalno je invazivna metoda liječenja glavne proširene vene noge. Uz ultrazvučno navođenje, lasersko vlakno se dovodi do bolesnih vena kroz mali rez na koži. Kao jedna od opcija je i kirurgija vene.

Vene i inovativno liječenje

LF Medical Group također nudi STELLAR LUMENIS M22-ND kao metodu liječenja: Yag. Riječ je o revolucionarnom, minimalno invazivnom i trajnom uklanjanju vaskularnih lezija na licu i tijelu. To je nekirurško rješenje za retikularne kapilare lica i tijela, urođene ili stečene hemangiome, paučaste vene ili vene na nogama.

Najbitnije je obaviti specijalistički pregled kako bi se odredila metoda koja će dati najbolji dugotrajni rezultat uz minimalan oporavak. Zbog ovog naprednog, a djelotvornog tretmana svakako se isplati i putovati u Zagreb!

Više o temiIzvor: Journal.hr