Hoće li Fed zaustaviti dizanje kamatnih stopa? Bitcoin i dalje raste

Bitcoin je započeo novi tjedan prešavši 28.000 dolara na kripto tržišta i dalje rastu na vrijednosti bankarske krize, koja još uvijek bjesni u SAD-u i Europi.

Nakon tjedan dana kao za makro tržišta i solidnih dobitaka kao rezultat toga, bitcoin i altcoini kruže oko cjenovnih razina koje nisu viđene devet mjeseci. Bear market 2022. osjeća se kao sve udaljenija uspomena dok se stare razine otpora prevrću, a bikovi pokušavaju učvrstiti svoje pozicije.

Ovaj tjedan, kao i prošli, postoje razne vrste potencijalnih prepreka koje treba prevladati. Federalne rezerve odlučit će o svojim sljedećim promjenama kamatnih stopa. Zbog toga će tržišta vjerojatno ostati nestabilna, a svi daljnji neočekivani događaji iz bankarskog sektora samo će povećati nestabilnost.

Upitan ciklus povećanja stope Feda

Makro događaj tjedna nedvojbeno je odluka Fed-a 22. ožujka o povećanju, smanjenju ili stagniranju kamatnih stopa.

Savezni odbor za otvoreno tržište (FOMC) suočava se s velikim izazovom svoje trenutne politike kvantitativnog popuštanja (QT) koja je na snazi ​​posljednjih osamnaest mjeseci.

Bankarska kriza koja se razvija bacila je sumnju na sposobnost Fed-a da nastavi povećavati kamatne stope, politika za koju komentatori kažu da je bilo ‘smrtno zvono’ za posrnule regionalne banke.

Federalci su se našli u nezavidnom položaju. Povećanje kamatnih stopa držalo bi inflaciju pod kontrolom, ali bi dodatno ‘kaznilo’ gospodarstvo, što bi moglo pokrenuti novi val propadanja banaka.

– FOMC sljedećeg tjedna bit će jedan od zanimljivijih u posljednje vrijeme, a nitko se zapravo ne slaže oko toga što će se dogoditi – rekao je anonimni korisnik Twittera Tree of Alpha.

Prema FedWatch alatu CME Grupe, konsenzus 20. ožujka favorizirao je povećanje za 25 baznih bodova, umjesto da potpuno pauzira povećanje. Tjedan dana prije, Goldman Sachs je predvidio da će stope stagnirati, dok je Nomura čak prognozirao smanjenje kamatnih stopa.

– Ovaj tjedan izlazi dugo očekivana odluka Fed-a o kamatnim stopama u ožujku. Trenutno tržišta daju

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr