Pokretan umjetnom inteligencijom, Bing sada nudi i stvaranje ilustracija

Tek što je Google lansirao svoj, i dalje manji, AI chatbot Bard i dostupan samom dijelu svojih korisnika, Microsoft je na taj potez odgovorio implementacijom DALL∙E sustava u svoju tražilicu Bing. Za razliku od Googlea, Microsoft je otvorio svoj AI chatbot, pokrenut GPT-4 jezičnim modelom, za sve koji koriste novi Edge preglednik, a uključena je podrška za više-manje sve jezike, zajedno s funkcionalnostima programiranja. Sada se nadograđuje na to s mogućnošću besplatnog stvaranja ilustracija – sve unutar tražilice Bing.

Bing prešišao Google

Iz Microsofta kažu da je chatbot u Bingu veliki hit te da je dosad primio preko 100 milijuna upita. Većoj popularnosti trebala bi pridonijeti nova značajka, Bing Image Creator, s obzirom da stoji iza jednako popularnog generativnog modela DALL∙E. Slike su također jedna od najtraženijih kategorija na internetskim tražilicama, budući da ih se novim dodatkom Bing ne može samo pronaći na webu, već ih i kreirati na temelju opisa.

Za korištenje ovog sustava potrebno je posjetiti ovu adresupod uvjetom da ste već osigurali pristup na novom Bingu, naravno – sve putem najnovije verzije preglednika Edge, bilo na stolnom računalu ili mobilnom uređaju.

Nakon zadavanja tekstualnog “prompta” (za sada samo na engleskom jeziku), potrebno je pričekati nekoliko trenutaka (ili minuta, ovisno o gužvi), i dobit ćete svoje umjetnom inteligencijom generirane ilustracije, u četiri verzije. Vrijeme čekanja moguće je skrati, s 10 “boost” žetona koji će biti dodijeljeni svakom korisniku jednom. Te je žetone moguće i zaraditi češćim korištenjem tražilice Bing.

Neki od primjera slika dobivenih kroz Bing Image Creator
Neki od primjera slika dobivenih kroz Bing Image Creator

Više o temiIzvor:Bug.hr