Grad pomaže mladim obiteljima u stambenom zbrinjavanju: Najam između 10,77 i 25,66 eura mjesečno

Za mlade obitelji posebno je privlačna blizina dječjeg vrtića Različak.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček potpisala je u četvrtak prve ugovore s mladim obiteljima o osnivanju prava građenja na gradskim parcelama u gradskoj četvrti Zeleni brijeg.

Obitelji koje su tu mogućnost dobile prijavom na javni poziv za osnivanje prava građenja u svrhu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji zemljište će se koristiti pod vrlo povoljnim uvjetima najmanje između 10,77 i 25,66 eura mjesečno, a nakon što sagradi svoju obiteljsku kuću, zemljište će se koristiti moći otkupiti uz popust od 20 do 60 posto. Do tada naplaćene mjesečne stope bit će priznate kao već otplaćeni udio.

“Osim izgradnje 30 stanova kroz program poticanja stanogradnje za koje Grad Sisak osigurava zemljište i sve priključke, te pokriva i razliku u vrijednosti izgradnje u iznosu od 180 tisuća eura. Projektom izgradnje vlastitih obiteljskih kuća, želimo pomoći i olakšati mladim obiteljima rješavanje stambenog problema. Drago mi je da se jedna obitelj u sklopu projekta doseljava u Sisak, što je dobar pokazatelj. To nas ohrabruje na daljnje korake, jer slične projekte pripremamo na Viktorovcu iu Capragu”, rekla je gradonačelnica potpisnicima.

Zemljišta koja su bila obuhvaćena javnim pozivom, nalaze se u Pokupljanskoj iu Ulici Frana Kršinića na Zelenom brijegu, sisačkom kvartu koji se posljednjih desetljeća snažno razvija.

Za mlade obitelji posebno je privlačna blizina dječjeg vrtića Različak, koji će se uskoro proširiti za dodatnih šest odgojnih skupina. Parcele na kojima će mla

Više o temiIzvor:Poslovni.hr