Lucija Bilandžić Matić: Lasagne sa špinatom i gorgonzolom

Lazanje su, kao i pizza, mnogima omiljeno jelo s tjesteninom. Zapečene, s mnogo sira i fantastičnog punjenja zadovoljit će svako nepče, a varijanti je bezbroj. Iako najčešće jedemo (i pripremamo) lasagne bolognese, ovog puta donosimo recept jela u kojem će uživati ​​svi – i ljubitelji klasičnih lasagne, ali i oni koji ne jedu meso. Priprema je vrlo jednostavna, au okusu ćete uživati ​​zaista.

Recept donosi Lucija Bilandžić Matića upute su u nastavku.

Lazanje sa špinatom i gorgonzolom

Bešamel

Za bešamel koristite jednak omjer maslaca i brašno te mlijeko u omjerima 25gr – 25gr – 500ml. Rastopite maslac na laganoj vatri pa dodajte brašno i pomiješajte par minuta. Smanjite vatru i dodajte mlijeko te neprestano miješajte 10ak min, dok se smjesa ne zavrijedi i ne dobijete željenu gustoću.

Osobno volim da je bešamel fino začinjen pa osim osnovnih – soli, papra – dodajem malo muškatnog oraščića, lovorov list ili timijan i cijeli režanj češnjaka, čisto da malo puste aromu.

Tijesto

Ovisno da li koristite suho ili svježe, pratite upute proizvođača. Suho prokuhajte, a svježe je odmah spremno za slaganje.

Više o temiIzvor: Journal.hr