Na listi 25 najljepših mjesta u Europi našle su se i dvije hrvatske destinacije

Na popisu su se našle i destinacije iz susjedstva.

Turistički magazin Travel+Leisure predstavio je popis 25 najljepših mjesta u Europi koja obuhvaća destinacije od malih gradova do tajnih plaža, piše Klixba.

“Širom kontinenta, a ponekad iu priličnoj blizini, nalaze se bezbrojni šareni mali gradovi, veličanstveni dvorci, rimske ruševine, crkvene zgrade, srednjovjekovni zamkovi, svjetlucave lagune i osamljene plaže”, navodi magazin Travel+Leisure predstavljajući listu 25 najljepših mjesta u Europi.

“Iako nije teško naletjeti (ili potražiti) fotogeničnu destinaciju, definiranje najljepših mjesta u Europi je malo teže jer ih ima jako puno”, dodaju ističu da ako želite odabrati mjesto s beskrajnim fotografskim potencijalom, preporučuju sljedeće destinacije.

Prvo mjesto na listi zauzela je Villa Ruffolo u gradiću na obali Amalfi (Italija), a prva tri su plaža Egremni (Lefkada, Grčka), palača Pena (Sintra, Portugal).

Na popisu su se našle i destinacije iz susjedstva, a visoko četvrto mjesto zauzela je Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori.

“Vožnja mnogim cestom koja obavija Bokokotorski zaljev pruža scenske užitke – nitko više ne zaslužuje zaustavljanje i promatranje nego Gospa od Škrpjela, umjetni otok na obali Perasta koji je napravljen od stijene i kojim dominira rimokatolička crkva iz 17. stoljeća”, navode o ovoj destinaciji.

Pored Gospe od Škrpjela najljepšim u Europi smatraju se i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik.

“Potraga za najplavijom vodom na svijetu vodi putnike na mnoga fotogenična mjesta, uključujući i poznati hrvatski Nacionalni park Plitvička jezera. Smještena na pola puta između Zagreba i Zadra, ova prirodna zemlja čuda svake godine oduševi više od milijuna posjetitelja svojim kristalnim jezerima, slapovima, špiljama i bujnim šumama”, navodi Travel+Leisure.

Za Dubrovnik ističe da je obavezna aktivnost na svakom putu do bisera Jadrana “šetnja kultnim dubrovačkim zidinama” koja posjetiteljima pruža neusporedivu perspektivu njegovih zaštitnih utvrda, bastiona i kula, plus prepoznatljive crvene krovove, plavo more i obližnji otoci.

Cjelokupnu listu najljepših destinacija Europe po izboru ma

Više o temiIzvor:Poslovni.hr