Ovaj dio Hrvatske postaje sve atraktivnija destinacija, broj noćenja i investicije rastu

Prošle je godine u toj županiji zabilježen rekordni porast broja noćenja, trend rasta nastavlja se i ove godine, otvaraju se apartmani, grade se hoteli

Požega, 23. ožujka 2023. – Da je Požeško-slavonska županija među domaćim i stranim gostima potvrdila izvrsne turističke rezultate za prošlu godinu u kojoj je evidentiran najveći porast broja noćenja i to za više od 40 posto u odnosu na referentnu iu svim dijelovima Hrvatske rekordnu 2019.

I što je najvažnije, turističke brojke u Požeško-slavonskoj županiji rastu u kontinuitetu te se u proteklih šest godina svake godine bilježi dvočlani rast, pa je ova županija odabrana za domaćina nedavno održana koordinacija Hrvatske turističke zajednice sa županijskim turističkim zajednicama.

Za najveći sastanak sustava turističkih zajednica – na kojem su uz ministarstvo turizma Nikolinu Brnjac sudjelovali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović, odabrano je Kutjevo, najpoznatiji vinski gradić u Hrvatskoj. .

Otvaraju se hoteli i vile, širi se turistička ponuda

Veliki interes gostiju za destinaciju Zlatna Slavonija koja obuhvaća čitavo područje Požeško-slavonske županije, utjecao je na investitore pa se tako neke od najvećih investicija u turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske događaju upravo u ovom dijelu Hrvatske. Tako se primjerice uskoro očekuje izgradnja hotela Shhhuma u Velikom, kupališnom srcu Slavonije, u ambijentalnom predgrađu Požege otvorit će se i prvi difuzni hotel na ovom području, Zlatni lug. Među vrijednim investicijama su i turističke vile u Lipiku, luksuzno planinsko naselje Zvečevo na Papuku s respektabilnim brojem vila najviše kategorije, nedavno otvoreni Muzej bećarca u Pleternici…

U šest godina udvostručeni smještajni kapaciteti

Paralelno s povećanjem broja noćenja raste i broj i kvaliteta smještajnih ponuda koja se u posljednjih šest godina udvostručila. Unatoč stalnom otvaranju novih smještajnih kapaciteta, diljem Slavonije potražnja je kontinuirano veća od ponude.

“Iako turizam niti nije primarni gospodarski cilj ovih krajeva, nego izvrsna nadopuna subjekata kvalitetne ponude, ekspanzija turističkog prometa nastavit će se i ove godine. U strateškom razvoju destinacije temeljenom na odrednicama Strategije održivog turizma Republike Hrvatske do 2030. u čijem je fokusu zelena transformacija i podizanje kvalitete, nastavljamo s lanjskim uspješnim projektima, ali i pokrećemo nove”, ističe Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Županijska turistička zajednica projektom Zlatna Slavonija Eno&Gastro prošle je godine predstavila originalan pomak u eno-gastronomiji kroz direktno podizanje kvalitete destinacije, a turistički znalci opisali su ga kao odličan primjer kako se strateški razvija destinacija.

“I u 2023. nastavljamo s novim izazovima u eno-gastro ponudi i nećemo se zadržati samo na ponudi hrane i pića. Među novim projektima koje pripremamo je i Zlatna Slavonija Outdoor koji će istaknuti i promicati sve aktivnosti koje ovaj „planinski“ dio Slavonije nudi. Kroz sve aktivnosti ove godine provlačit će se destinacijski brend Zlatna Slavonija, a slogan “doživi” vezat ćemo uz sve podbrendove kako bismo zaokružili čitavu priču”, kaže direktorica TZ Požeško-slavonske županije, pozivajući ljubitelje putovanja da već ovog proljeća istraže i dožive prirodne ljepote. , kulturne znamenitosti i vrhunski vinski i gurmanski doživljaj Zlatne Slavonije.

Ova slavonska županija potvrda je kako sustavan višegodišnji i kvalitetno usmjeren rad definitivno daje rezultate.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr