Žene oboljele i liječene od raka upozorile Milanovića: “Mnoge zbog bolesti dobivaju otkaz i ostaju bez posla”

Predsjednik RH Zoran Milanović primio je u četvrtak predstavnice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU u povodu njihove 15. godišnjice djelovanja, a one su ga izvijestile o aktivnostima, ali i upozorile kako su mnoge žene oboljele od raka zbog toga što dobivaju otkaz.

GalerijaPredstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 4 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 3 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 +0Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 1


Udruga SVE za NJU osnovana je u ožujku 2008. godine kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja.

Predstavljajući rad Udruge, njezine članice predsjednici su kazale kako pružaju psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od svih vrsta raka te da im se za pomoć mogu obratiti i članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Kao jednu od svojih najvažnijih aktivnosti ističe se psihosocijalna pomoć koju, kao vanjski suradnici, pružaju psihoterapeuti.

Danas Udruga surađuje s 10 psihoterapeuta i 20 liječnika. Dodale su se kako samostalno iu suradnji s drugim organizacijama i institucijama osmišljavaju i provode preventivne i edukativne akcije te javnozdravstvene kampanje.

Pomoć i podrška stotinama žena

Kao udruga djeluju na cijelom području Hrvatske i danas pružaju pomoć i podršku za oko 500 žena oboljelih od raka.

U razdoblju od osnutka do danas Udruga je ostvarila, kako kažu, odličnu suradnju is institucijamaprije svega u zdravstvu, što im je posebno važno kako bi uvijek mogli imati ili dobiti točne i provjerene informacije potrebne ženama kojima se obraćaju.

U preventivnim kampanjama ostvaruje se suradnja s drugim organizacijama civilnog društvastručnim društvima i institucijama te različitim poslovnim partnerima, kazale su predstavnice Udruge.

U razgovoru s predsjednikom Milanovićem predstavnice Udruge ukazale su i na probleme, a jedna od najvećih je činjenica da “mnoge žene oboljele od raka zbog toga dobivaju otkaz i ostaju bez posla”, što smatraju neprihvatljivim, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr