Ljetno računanje vremena donosi veliku promjenu u naše zračne luke

Prelaskom na ljetno računanje vremena (sa subote na nedjelju), stiže i velika promjena u naše zračne luke. Ove nedjelje ukidaju se granične kontrole za sve letove u državama članicama schengenskog prostora, što znači da putnici više neće morati trošiti vrijeme na provjeru dokumenata, već će odmah moći do prostora za preuzimanje prtljage i izlazak iz terminala.

Naime, kako prenosi Bloomberg Adria, ovom promjenom ukinuta je i posljednja prepreka u graničnoj i carinskoj kontroli u Hrvatskoj i iz nje. Navodi se da je Zračna luka Franjo Tuđman osigurala osam izlaza za letove prema 58 destinacija unutar Schengene, dok će putnicima trećih zemalja na raspolaganju biti njih šest.

Podsjetimo, u Schengenu su trenutno sljedeće zemlje – Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Italija, Latvija, Litva, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal , Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Švicarska.

Iako nisu članice Schengena, Monako, San Marino i Vatikan imaju otvorene granice prema schengenskom prostoru. Boljoj turističkoj sezoni trebalo bi pridonijeti i ukidanje granične kontrole u domaćim zračnim lukama.

Više o temiIzvor:Bug.hr