Život je sve skuplji, prate se samo akcije: “Gledam da si za muža kupim svijeću na akciji. Uništili su nas”

Život je sve skuplji. Dulje važemo što ćemo i hoćemo li uopće kupiti. Inflacija je promijenila potrošačke navike, a praćenje cijena i akcija postalo je – gotovo kao nacionalni sport. Prema procjenama iz HUP-a čak 40 posto svih artikala koje kupujemo nosi oznaku akcije.

GalerijaŽivot na akciji - 2 Život u akciji - 4 Život u akciji - 3 +4Život na akciji - 1


Zbog inflacije kupujemo sve ciljanije. I ciljamo na to – na akcije. “Samo gledate akcije. Malo je tužno, ali mi umirovljenici smo u takvoj situaciji”, priznaje Nikola.

“Ja gledam da si za muža svijeću kupim na akciji, ako kaj nađem. Nažalost tako je, uništili su nas skroz”, rekla je kroz suze Katarina.

Prema istraživanju jedne od tri vodeće svjetske konzultantske tvrtke – 7 od 10 kupaca suzdržava se od kupnje stvari koje im nisu potrebne za život, 90 posto štedi, na temelju potrošnje smanjit će se gotovo svaki četvrti. Uz to svaki drugi kupuje na akciji, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

prijava Kretanje cijena objavljuje ponudu 10 najvećih trgovačkih lanaca pa konačno možemo konkretnije uspoređivati ​​cijene.
Pratimo akcije i imamo što vidjeti.

Ekipa Dnevnika Nove TV izabrala je sedam artikla – nešto hrane, pića i higijene. Od najskupljeg konkurenta artikli na akciji jeftiniji su od 40 centi do čak 3,30 eura.

Na špagetima štedimo skoro euro, na soku od breskve i majonezi zajedno još jedan euro, pa euro i na šamponu, riža je jeftinija 10 kuna, isti paket wc papira u dvije trgovine – 20 kuna razlike, ista šunka po kilogramu čak 25 kuna razlike! Zbroj zbrojeva – na samo sedam artikala na akciji može se uštedjeti 10 eura!

“Iz udruge trgovine pri HUP-u kažu nam kako proteklih mjeseci proučavajući račune Primjećuju trend da je 40 posto svih artikala kupljeno zapravo na akciji”, pojasnio je Goleš.

Zbog Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi danas postupanje uglavnom diktiraju dobavljači i distributeri, a ne trgovci. A oni su, doznaje Dnevnik NoveTV, iza Uskrsa planiraju nova poskupljenja. Poglavito mesa!

Više o cijenama artikala pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr