Božo Petrov o ukidanju predizborne šutnje i jedna je od njihovih mjera populistička: “Ako želimo da naša zemlja ima budućnost…”

Predsjednik Mosta Božo Petrov u Dnevniku Nove TV o političkim aktualnostima razgovarao je s reporterkom Sabinom Tandarom Knezović.

GalerijaBožo Petrov u Dnevniku Nove TV - 3 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 2 Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 1 +2Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 4


Predsjednik Mosta Božo Petrov bio je gost Dnevnika Nove TV, as njim je razgovarala reporterka Sabina Tandara Knezović. Na početku ga je pitao o kritikama Hrvatske gospodarske komore na račun Ministarstva gospodarstva i Ministarstva graditeljstva. Podsjetimo, iz HGK-a tvrde da su zbog dva ministarstva blokirane investicije u gradnju novih solarnih elektrana i vjetroelektrana vrijedne 1,3 milijarde eura.

“Mislim da se interesno nisu do kraja podijelili pa zbog toga investicije vjerojatno čekaju u Ministarstvu gospodarstva. Ključna stvar koju građani trebaju znati je da je HEP-ova mreža toliko slaba da ne može podnijeti sve te investicije”, rekao je.

“Nisu to uopće teške optužbe. Ako to nije tako, neka objave natječaja i neka se provedu investicije. Zašto bi inače, kako ste i sami rekli, prijateljska utvrda HDZ-a napadala HDZ-ovo ministarstvo?” dodao je.

Također je komentirao ideju Mosta da sva djeca dobiju dječji doplatak.

“To treba biti prava podrška obitelji za razvoj djece. Treba biti demografska mjera, a ne socijalna kategorija ili socijalna pomoć. Zato ćemo u utorak u saborsku proceduru poslati prijedlog prema kojem prvo dijete treba dobiti 100, drugo 120, treće 150, a četvrto i svako sljedeće dijete 180 eura”, rekao je.

“To košta 200 milijuna eura više nego što se sada izdvaja, a država je u posljednjih godinu dana, zbog toga što nije regulirala cijenezaradila četiri milijarde eura više”, dodao je.

Reporterka ga je zatim upitala radi li se o populističkoj mjeri.

“To uopće nije populistički. Ako želimo da nam država ima budućnost, to možemo samo ako imamo zdrave i brojnije obitelji”, rekao je.

Tandara Knezović pitala ga je i zašto onda, po njegovoj logici, ne bi i cijena vrtića bila jednaka za sve.

“Treba pomoći onima koji su socijalno ugroženi i imaju niža primanja. Postoji mogućnost pomoći jedinicama lokalne samouprave. Zanimljivo je da vam država dodjeljuje sredstva, ali vi nemate kontrolu nad njima”, odgovorio je.

S kim Most može koalirati?

Reporterka Dnevnika Nove TV pitala ga je i zašto se Most se zalaže za ukidanje izborne šutnje.

„To je jedan relikt koji je ostao i koji u doba današnje tehnologije nema smisla. Potiče manje ljudi da glasaju. Pratimo izborne procese i predlažemo pravila kako bi oni bili što bolji, otvoreniji i pošteniji”, rekao je.

Što se tiče nadolazećih izbora, Petrov je rekao da će Većina na njih izaći samostalno.

“Most vidi državu koja ne smije imati korupciju i takav klijentelizam, koja treba promicati slobodno tržište te balans prava poduzetnika i radnika, i državu koja štiti obiteljske vrijednosti. Svi koji se vide slobodno nam se mogu pridružiti. Mislim da oko toga ne postoji kompromis“, rekao je predsjednik Mosta.

Na kraju je odgovorio na pitanje vidi li sebe kao kandidata za premijera.

“Tako jake ličnosti i tako kvalitetan klub zastupnika u Hrvatskom saboru nema nitko, tako da su to za nas slatke brige. Vidim u tome i sebe, ali vidim i druge. Tko će to biti, to ćemo odlučiti u Mostu”, ustvrdio je na kraju razgovora uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr