ChatGPT je dobio podršku za dodatke, istovremeno i mnogo novih mogućnosti

Mnogi su već izravno usporedili pojavu velikih jezičnih modela umjetne inteligencije s pojavom Interneta ili mobitela. Predvodnik u tom polju, onaj koji zadaje tempo i “tjera” sve druge na brži razvoj i povećanje kvalitete AI modela je OpenAI, čiji je ChatGPT u kratkom vremenu postao najpoznatija umjetna inteligencija na svijetu. Oni su ovoga tjedna, tek što su u javnosti pustili GPT-4, objavili i kako ChatGPT dobiva podršku za dodatke. Nastavimo li usporedbu: ako se pojava ChatGPT-a uspoređuje s pojavom iPhonea, njegova podrška za dodatke ima značaj kao što je imala pojavu App Storea.

Dodaci s neslućenim mogućnostima

Obični ili profesionalni korisnici, programeri i svi ostali, koji su do sada koristili ChatGPT kao chatbot, ili su mu pristupali putem API-ja, dobit će mogućnost korištenja dodataka u obliku dodataka. Za početak, radi se o ograničenom broju dodataka, koji su dostupni samo odabranima, nije jasno da se radi o tehnologiji s ogromnim potencijalom.

ChatGPT također može uz Expedia servisni dodatak isplanirati cijelo putovanje, pronaći smještaj – sve uz ažurne podatke o lokaciji i turističkoj ponudi. Uz dodatak Instacarta to je moguće učiniti online shopping Umjesto korisnika, Wolfram mu omogućuje pristup golemim bazama znanja, podataka i izvođenje kalkulacije, dok dodatak Zapier, primjerice, omogućuje ChatGPT interakciju s više od 5 tisuća aplikacija, poput Google Sheets, Gmail, Salesforce i slično. Već iz ovog kratkog opisa jasno je koliko će AI chatbot postati korisniji, svestraniji i pouzdaniji, a kako podrška za vanjske usluge raste, mogao bi postati nezamjenjiv alat za mnoge.

Uz ove, vanjske dodatke, OpenAI je lansirao i svoja dva: jedan koji preuzima funkciju internetskog preglednika i drugi koji služi kao Python interpreter.

Programer sam za sebe

Kako bi sve bilo još jednostavnije i pristupačnije, na raspolaganju su programeri i alat za brzo kreiranje dodataka – kojima je potrebno samo prirodnim jezikom objasniti što i kako želite napraviti, a ChatGPT zatim samostalno pretvara te upute u programski kod. Posao programera je olakšan, oni mogu napraviti prototip svog dodatka u nekoliko trenutaka, a zatim ga doraditi.

Više o temiIzvor:Bug.hr