Snažno nevrijeme poharalo Sisak: Srušena stabla, s garaže odletio krov

Jaka kiša praćena vjetrom u ponedjeljak kasno popodne zahvatila je Sisačko-moslavačku županiju. Dežurne su ekipe na terenu, a djelatnici Elektre otklanjaju štetu na električnim stupovima i instalacijama.


Na sisačkom području snažan vjetar polomiojemnoga stabla, pa su komunalne službe i vatrogasci bili angažirani u njihovom otklanjanju. Također je bilo dojava građana o štetama na automobilima na kojima je palo drveće.

Djelatnici Elektre angažirani su na otklanjanju štete na električnim stupovima i instalacijama, koje su dovele do kvarova na električnoj mreži.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) u Šisku imali su nakon 16 sati pet intervencija na uklanjanju porušenih stabala na području grada te jednu intervenciju na popravku. garaže s koje je vjetar odnio limeni krovrekao je zapovjednik JVP-aMiroslav Golub.

Najveće štete u Sisku počinjene su na starijim stablima uz Rimsku ulicu, gdje je uklonjeno desetak polomljenih stabala. Osim toga, gradska kanalizacija nije mogla prihvatiti velike količine oborinskih voda, pa su neke prometnice i parkovi bili poplavljeni.

U Karlovačkoj županiji bez većih posljedica

Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije izazvalo značajnu štetu: pala su dva električna stupnja kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.

Od direktora Elektre Karlovac Zvonka Spudić Hina doznaje da su stupići uklonjeni s kolnika, a promet se odvija nesmetano. U Centru 112 kazali su da su primili četiri poziva i da se radi o srušenim stablima koja ometaju cestovni promet.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr