Napadačica na školu u SAD-u bila je transrodna osoba: Sve je isplanirala, napisala je manifest

PUČNJAVA U SAD-U

Foto: Reuters

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanje novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjava kao transrodna osoba

Usmrćena napadačica koja je u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila šestero ljudi, uključujući troje djece, identificirana je kao Audrey Elizabeth Hall (28), izvijestile su vlasti.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanje novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjava kao transrodna osoba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koje je policija ubila nedugo nakon pucnjave.

Fotografija: MARK ZALESKI/MREŽA USA TODAY

U policiji dodaju kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole.

Lokalni mediji ranije su izvijestili da je napadačica u ponedjeljak nešto poslije 10 sati ušla u školu na sporedni ulaz, a bila je naoružana dvjema puškama i jednim pištoljem.

Fotografija: KEVIN WURM

Pučnjava se dogodila u prezbiterijanskoj Osnovnoj školi Zavjeta koja ima oko 200 učenika. ”Policajci su napali napadačicu i ona je mrtav”, objavila je ranije policija na Twitteru.

Fotografija: MARK ZALESKI/MREŽA USA TODAY

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je pucnjavu u školi u Nashvilleu “odvratnom”, rekavši da nasilje vatrenim oružjem “razdire dušu” Sjedinjenih Država.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr