'IDEMO SADA POZITIVNO, ZAŠTO GA NE POKUŠATI OSVOJITI'! Kovačić je zablistao, a Dalić je poslao snažnu poruku upozorivši na jedan problem

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Autor: Dnevno.hr/IK

Mateo Kovačić bio je glavni junak hrvatske pobjede u Bursi u kvalifikacijama za Euro, a nakon dolaska do tri boda protiv Turaka s dva njegova boda na putu do 2:0, u prvoj reakciji u programu Nove TV opisao je svoje dojmove.

“Igrali smo dobru utakmicu, imali smo je pod kontrolom, bilo je ranije nekih izgubljenih lopti koje se nisu smjele događati, ali smo pokazali da se dižemo kada je teško”, rekao je Kovačić.

Odao je priznanje Dominiku Livakoviću na nekoliko sjajnih obrana kad je bilo jako teško.

‘Livi’ su nas razdvojili, bilo je nekoliko grešaka previše, ali imamo tri boda i sada je bolje u ovom ciklusu, rekao je Kovačić koji nije želio otpisati glave.

“Danas je, hvala Bogu, ušlo, ali najbitnije je da je momčad pokazala karakter. Odigrali smo kolektivno jako dobro, ja sam zabio dva gola, ali to nije najvažnije”, rekao je.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Posebna tema bila je njegova uloga u momčadi, jedno pitanje bilo je usmjereno na preuzimanje više vlasti nakon što Vatreni napuste Luka Modrićno Kovačić je priču o kapetanovom oproštaju gurnuo u drugi plan.

“Luka izgleda kao mladić, nećemo ga otpisati, jedan Euro pa ako Bog da, jedno Svjetsko”, rekao je govoreći o Modriću.

Bio je tu i pogled dvostrukog strijelca u Bursi prema dolazećem izazovu Vatrenih, završnom turniru Lige nacije u lipnju.

“Idemo sada pozitivno u Ligu naciji, zašto ne pokušati osvojiti”, istaknuo je Kovačić na kraju.

Izbornik Zlatko Dalić je svoj komentar utakmice počeo odajući priznanje svojoj momčadi.

“Čestitam dečkima, ponovno su pokazali snagu, karakter, motiv. U pravom ambijentu pobijedili smo dobrog protivnika, nije tu lako doći prije 50 tisuća ljudi i dobiti”, rekao je Dalić, izdvajajući ulogu koju je na golu imao Dominik Livaković u nekoliko teških trenutaka.

“Protiv Walese nije bilo sreće, danas je bilo drugačije u nekim situacijama, ali sreću smo i zavrijedili. Imali smo kontrolu, zabili smo dva gola, ovo nam je prava priprema za Ligu naciju”, istaknuo je izbornik.

“Analizirali smo protivnika, znali smo da su po desnoj strani opasni, Borna Barišić je tu odradio puno, Stanišić je na drugoj strani bio dobar, Mario Pašalić radio je što smo dogovorili. Imamo i puno prostora za napredak, još nam tu malo fali”, rekao je Dalić, koji je dodao i jaku poruku da nitko ne smije biti preopušten u momčadi.

“Čim neki igrači uđu u komfor, to nije dobro, to moramo rješavati. Imamo široku klapu, veliki kadar igrača, nitko se ne može i ne smije otpustiti. Bilo je danas i nekih grešaka, par pasova, tu smo mogli biti kažnjeni, ali srećom nismo”, rekao je.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Bila je tu i pohvala Mateu Kovačiću.

“On kad zabija, zabija po dva komada, kao što je bilo protiv Portugala. Ovo je bio pravi Kovačić, bilo ga je svugdje”, zaključio je izbornik.

Josip Stanišić također je bio sjajan u Bursi, a nakon utakmice opisao je svoj pogled na pobjedu u Turskoj.

“Znali smo da će utakmica biti teška i bila je. U prvih 15 minuta smo ih malo previše pustili da igraju, bilo je previše grešaka. Nakon pogotka, odigrali smo jako dobro, zasluženo smo pobijedili,” rekao je Stanišić.

“Puno mi znači kada izbornik lijepo govori o meni, ovih dana je ispalo da smo bezveze izgubili dva boda protiv Walese, ali sada smo nakon ovog dobra ušli u igru”, dodao je mladi desni bek Bayerna i Vatrenih.

Poput Kovačića, i Stanišić je s puno optimizma pogledao prema završnici Lige nacije.

“Možemo ići do kraja u Liginaciji, igramo timski, svi za jednog. Naravno, imamo dobre protivnike, ali sve je moguće”, rekao je mladi desni bek.

Autor:Dnevno.hr/IK

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr