Ministarstvo o štrajku liječnika: “Udaljava nas od unaprjeđenja zdravstvenog sustava”

Ministarstvo zdravstva poručilo je u utorak navečer kako je otvoreno za dijalog, nakon što je pet krovnih liječničkih udruga najavilo štrajk zbog problema u zdravstvu, a iz Ministarstva ističu da je štrajk legitiman, no udaljava od unaprjeđenja zdravstvenog sustava i pacijenata.


“Kao i do sada, Ministarstvo zdravstva je otvoreno za dijalog koji je jedini put prema donošenju rješenja. Prosvjed i štrajk je legitiman način iskazivanja nezadovoljstva, no udaljava nas od unaprjeđenja zdravstvenog sustava, a time i od samih pacijenata”, istaknuli su u kratkom priopćenju. iz Ministarstva zdravstva.

Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički sindikat, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine i Inicijativa mladih liječnika sastali su se danas popodne kako bi raspravljali o daljnjim aktivnostima s obzirom da nedavna prosvjed “SOS za zdravstvo” nije doveo do onoga što su očekivali, a to je da ih na sastanak pozove premijer i da , kako kažu, sasluša probleme koje ministar zdravstva Vili Beroš nije mogao riješiti.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić poručio je kako je svih pet liječničkih organizacija spremno za štrajk.

Sutra će, kazao je, službeno zatražiti sastanak s premijerom Plenkovićem jer očekuju da se on osobno uključi u rješavanje gorućih problema u zdravstvu.

“Odgovornost za štrajk je na Vladi, a naravno da ćemo se u štrajku itekako pobrinuti o našim pacijentima – svi hitni pacijenti, onkološki i dječje dobiće biti zbrinuti”, rekao je Luetić u izjavi za medije nakon sastanka u Komori.

Odluku o štrajku donijet će skupština Hrvatskog liječničkog sindikata, najavljeno je iz liječničkih udruga.

Prije štrajka mora proći postupak mirenja i liječničke odredbe će se poštivati ​​sve zakonske propise, no pripreme za štrajk počinju, rekli su.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr