Top 10 dodataka i perifernih uređaja koje igrači moraju imati

Odličan subotnji provod može biti odlazak na dobar dejt ili pak igranje vaših omiljenih igara s ekipom na dobrom računalu. Ali bez prave opreme oba provoda mogu biti izazovna, a mi tu da vam pomognemo s odabirom vrhunske računalne opreme.

Kako biste u potpunosti uživali u svojim omiljenim igrama, ekipa iz Racunala.hr za vas je pripremila pregled 10 najatraktivnijih periferija za gaming, koje možete pronaći na webshopu www.racunala.hr.

1. Gaming miš i tipkovnica

Svaki respektabilni igrač koji iole drži do kvalitete brzine svoje igre reći će vam da ako nemate dobar miš i tipkovnicu, nema o čemu pričati s vama. Dobra oprema omogućuje preciznije i brže kontrole, što je posebno važno u igrama koje zahtijevaju brže reakcije. Stoga bez puno dileme preporučujemo Asus Rog StriX Scope RX tipkovnicu i Asus Rog Keris Wireless pogrešno.

2. Gaming slušalice

Slušalice su posebno važan dio gaming opreme jer pružaju izvrsno zvučno iskustvo koje vašu igru ​​može dovesti na novu razinu. Na tržištu doslovno ne nedostaje količina različitih modela u svim dugim bojama, a naš najdraži izbor su Asus Rog Fusion II 500 RGBkoje pružaju vrhunsku kvalitetu zvuka i ugodnost tijekom dugotrajnih igraćih sesija.

Asus Rog Fusion II 500 RGB slušalice su vrhunske slušalice za gaming s atraktivnim dizajnom i RGB osvjetljenjem. One nude kvalitetan zvuk, čvrstu izgradnju i udobnost tijekom dužih igračkih sesija. Sadrže velike 50 mm neodimijske zvučnike koji pružaju jasan i detaljan zvuk, a opremljeni su i virtualnim 7.1 surround zvukom za bolje pozicioniranje zvuka u igrama. Kontrole za glasnoću i mikrofon ugrađene su u kabel, što olakšava pristup i upravljanje. Slušalice se također mogu prilagoditi putem softvera Aura Sync, koji omogućuje personalizaciju RGB osvjetljenja i sinkronizaciju s drugom Asus Aura Sync opremom.

3. Monitor za igre

Ako nemate kvalitetan monitor, možete li se uopće zvati gamerom? Gaming monitor kao što je Samsung LF27G35TFWUXEN , koji ima kratko vrijeme odziva, 144Hz i veličinu zaslona od 27 inča, uvelike će poboljšati vaš životopis ozbiljnog igrača. Tko uopće više tvrdi da veličina nije bitna?

Ovaj monitor također dolazi s funkcijom AMD FreeSync, koja automatski prilagođava brzinu osvježavanja zaslona prema brzini grafičkih kartica vašeg računala, eliminirajući tako efekt “trgovanja” slike i stvarajući glatko iskustvo igranja.

Također, Samsung LF27G35TFWUXEN dolazi s impresivnim stupnjem osvježavanja od 144Hz, što znači da će se slika na zaslonu mijenjati 144 puta u sekundi, što je posebno korisno za brže igre poput FPS-a, trkaćih igara i sl. Osim toga, ovaj monitor ima i mogućnost podešavanja nagiba i okretanja, što vam omogućuje da ga postavite na optimalan položaj za vaše osobne potrebe.

S obzirom na njegove značajke, Samsung LF27G35TFWUXEN izvrstan je izbor za igrače koji traže vrhunsku kvalitetu slike, brzo vrijeme odziva i visoke stope osvježavanja kako biste uživali u brzim igrama.

4. Gamepad

Ako igrate igre na računalu koje su optimizirane za gamepad, poput sportskih ili trkaćih igara, uopće nema sumnje da vam je odličan gamepad. Preporučujemo WHITE SHARK 3u1 gamepad ARMAGEDDONkoji je osim s računalima kompatibilan i s PS3/PS4 konzolama.

Ovaj kontroler dolazi na tri načina igranja: žični USB način, bežični Bluetooth način i bežični 2,4 GHz način, omogućujući igračima da odaberu način koji im najviše odgovara.

Kontroler ima ergonomski dizajn koji se uklapa u ruku, što ga čini ugodnim za korištenje tijekom dugih igraćih sesija. Tipke na kontroli su osjetljive i odzivne, a također imaju pojačanu vibraciju koja doprinosi realnosti igranja.

5. Podloga za miš

Kvalitetan podloga za miš može pružiti bolje kretanje miša i ugodniji osjećaj pri korištenju. Neka vaš miš zapleše na najboljoj podlozi XPG BATTLEGROUND XL, 90cm

Ova podloga dizajnirana je za igrače koji zahtijevaju veliku površinu za igru. Dimenzije podloge su 90x40cm, što je dovoljno veliko da se na njoj udobno može smjestiti i miš i tipkovnica. Izrađen je od visokokvalitetnog materijala koji osigurava glatko kretanje miša i preciznost pokreta.

Podloga za miš ima antistatičko svojstvo, što znači da se neće nakupljati prašina i prljavština, što olakšava održavanje čistoće, a dolazi i s neklizajućom gumiranom podlogom na dnu.

Ova podloga za miša izvrstan je dodatak svakom igranju, posebno za one igrače koji vole igrati igre s malom osjetljivošću miša i širokim pokretima.

6. Igraća stolica

Udobna gaming stolica je apsolutno neophodna, ne samo za dnevne home-office sastanke, već i večernje avanture s ekipom. Kako bi leđa ostala zdrava, a cjelokupni izgled vašeg gaming kutka bio top, preporučujemo Noblechairs EPIC Gaming Stolica – Sprout Edition gaming stolicu, koja ima udobno podesivo sjedalo i naslon za glavu.

Ova Sprout Edition stolica ima jedinstven dizajn koji uključuje zeleni uzorak lišća na crnoj pozadini, što joj daje izgled koji se savršeno uklapa u gaming okruženje. Stolica ima podesivost sjedala, naslona za ruke i kuta naslona za leđa kako bi se osigurala maksimalna udobnost i prilagodljivost individualnim potrebama korisnika.

Sjedalo i naslon za leđa izrađeni su od visokokvalitetne pjenaste gume, prekrivene umjetnom kožom koja je jednostavna za održavanje i izdržljiva. Također ima pet kotačića s gumenim oblogama koje ne ostavljaju tragove na podu, što omogućuje lako pomicanje stolice.

7. Mikrofon za igre

Ako niste samo povremeni igrač, već imate i Youtube profil, znate da morate imati kvalitetnu opremu za audio snimanje. Preporučujemo G LAB K-MIC-NATRIJ, RGBkoji pruža izvrsnu kvalitetu zvuka.

Ovaj mikrofon dizajniran je za pružanje kvalitete jasnog i visokog zvuka snimanja, što ga čini savršenim izborom za streamere i YouTubere koji žele poboljšati kvalitetu zvuka.

Mikrofon ima tri različita polariteta: kardioidni, stereo i višesmjerni, što korisniku omogućuje prilagodbu snimanja zvuka prema specifičnoj situaciji. Uz to, ovaj mikrofon dolazi s integriranim pop filtrom koji neutralizira pojavu neugodnih zvukova poput zvukova “p” i “b” i smanjuje pozadinsku buku.

RGB osvjetljenje ovog mikrofona pruža dodatni vizualni element koji se može sinkronizirati s drugom RGB periferijom, kao što su tipkovnice, miševi i kućišta. Također, ovaj se mikrofon može jednostavno povezati s računalom ili konzolom putem USB priključka, što ga čini jednostavnijim za korištenje.

8. Gaming Stream Deck

Za prave streamere preporučamo i Elgato Stream Deck Mini koji je postao neizostavan dio opreme za sve koji se bave streamingom video igara.

Stream Deck Mini je kompaktni kontroler koji ima šest programibilnih gumba s LCD zaslonima, koji se mogu konfigurirati za obavljanje različitih zadataka, poput pokretanja aplikacije, mijenjanja scene na streamu ili upravljanja glasnoćom.

Osim toga, Stream Deck Mini ima mogućnost upravljanja emitiranjem uživo na različitim platformama kao što su Twitch, YouTube, Mixer, Facebook i mnoge druge. Uz Stream Deck Mini, korisnici mogu stvoriti vlastite tipke ili koristiti gotove prijedloge kako bi dodatno unaprijedili svoj streaming.

9. Gaming kamera

Ne moramo ulaziti u razloge zašto vam je potrebna dobra kamera, no ako želite strimati svoje igre ili snimati gameplay, ona je neophodna. Preporučujemo Logitech C922 Pro Streamkameru koja ima visoku razlučivost i omogućuje vam da svojim gledateljima pružite prvoklasno iskustvo.

Opremljen je s Full HD 1080p video kvalitetom i automatskim fokusom koji prilagođava sliku čak i ako se korisnik pomakne. Kamera dolazi s dva ugrađena mikrofona koji osiguravaju jasan zvuk, dok funkcija pozadinskog otklanjanja buke osigurava glatku kvalitetu zvuka.

Osim toga, C922 ima mogućnost prikaza videa u 720p HD kvaliteti pri brzini od 60fps, što je idealno za streamere i snimatelje koji žele glatku i preciznu reprodukciju pokreta. Kamera također ima integriranu funkciju automatskog korektora osvjetljenja, koja se može prilagoditi prema okolini i osigurati jasnu sliku u svim uvjetima osvjetljenja.

Uz svoj elegantan i kompaktan dizajn, C922 Pro Stream je idealna kamera za sve entuzijaste i profesionalce koji se bave streamingom i snimanjem videa.

10. Igraći ruksak

Ako putujete do frenda s vašim prijenosnim računalom, važno je imati kvalitetan ruksak koji će osigurati da vaša oprema ostane sigurna tijekom putovanja. Preporučujemo Noćni jahač bijele ajkulekoja ima dovoljno prostora za vaše prijenosno računalo, periferiju i ostale dodatke.

Ruksak je izrađen od visokokvalitetnih materijala, a njegove dimenzije su 52 x 32 x 16 cm. Dostupni su različiti pretinci i džepovi za organiziranje vaše opreme, uključujući džep za prijenosno računalo, džep za tablet, džepove za mobilne uređaje i džepove za dodatnu opremu.

Osim toga, ovaj ruksak ima dodatne značajke koje su važne za igrače, kao što su ugrađeni USB priključci za punjenje vaših mobilnih uređaja ili periferije. Također ima reflektirajuće trake za veću vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja.

Njegova ergonomska leđa i trake za nošenje osiguravaju ugodno nošenje i ravnomjernu raspodjelu težine, čak i kada je ruksak pun. Osim što je praktičan, White Shark Night Rider ruksak ima moderan i privlačan izgled koji će se svidjeti mnogim igračima.

Ovaj popis samo je kratak pregled najčešće upotrebljavane opreme. Bez obzira jeste li početnik ili iskusan igrač, prava gaming oprema oživjet će vaše iskustvo igranja i uvest će vas u vaš najdraži virtualni svijet. Ne dopustite da se vaša loša oprema drži u kategoriji casual gamera, isprsite se i napravite još danas nešto za sebe i svoje gaming iskustvo.

Više o temiIzvor:Bug.hr