Filmska scena: s kamioneta otpada kotač, Kia polijeće, a Tesla izbjegava sudar

Vjerojatno najbizarnija nesreća koju ste vidjeli u davno vrijeme dogodila se prije nekoliko dana u Kaliforniji, a da nije snimljena, teško bi se tko povjerovao u ovakav sljedeći događaj

Nevjerojatan splet okolnosti dogodio se na autocesti u blizini kalifornijskog mjesta Chatsworth, a sve je zabilježila kamera s jedne Tesle. Anoop Khatra, vozač Tesle, prošloga je četvrtka vozio autocestom, ništa ne sluteći, kada se ispred njega odigrala prava filmska scena. S kamioneta u traci do njegove vožnje je otpao kotač, koji se odmah otkotrljao u njegovu voznu traku.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Već sljedećeg trenutka na kotač će nalijeće malena Kia Soul, čiji vozač nije imao vremena reagirati. Nalet pri velikoj brzini lansirao je Kiju nekoliko metara u zrak, pa je prevrnuo na krov. U tom trenutku Teslin Autopilot uključuje svoju funkciju izbjegavanja nesreće te pomaže Khatri zaobići kotač kamioneta, dok se Kia inercijom vraća na kotače, a srebrni kamionet klizi prema krajnjem desnom rubu autoceste.

Ovaj nevjerojatni događaj završava još jednom filmskom scenom – tek što su se vozila u kadru zaustavila, “odbjegli” kotač kamioneta odnekuda se ponovno stvorio i, kako bi sve započeo, još jednom udario u stražnji kraj već uništene Kije.

Policija je kasnije izvijestila kako je vozač Kije Soul dobio tek lakše tjelesne ozljede te da je cijeli nesreći prouzročilo pucanje vijaka koji su držali kotač kamioneta.

Svjedočio i snimio najLUĐU saobraćajnu nesreću jučer, možete vidjeti kako Autopilot također skreće i izbjegava crnu gumu za mene $TSLA pic.twitter.com/csMh2nbRNX

— Anoop (@Anoop_Khatra) 25. ožujka 2023

Više o temiIzvor:Bug.hr