Gdje ići na izlet s djecom? Šest lokacija na kojima ćete se dobro zabaviti i provesti ugodan vikend

Krašograd, Bratina

Krasograd nalazi se u malom slikovitom mjestu Bratina, na 25 km od Zagreba. Prekrasna priroda oduševit će svakog željnog odmora i odmora, a brojne aktivnosti oduševit će i velike i male. Djeca će uživati ​​u zoološkom vrtu s domaćim životinjama, ali iu vožnji vlakićem, a mogu naučiti i kako se muze mehanička kravica, natjecati se u potezanju konopa i skakanja u vrećama, pokazati svoje akrobatske vještine na trampolinu i napuhancu, razviti svoje detektivske sposobnosti u potrazi za kovčegom u kojem se skriva slatko blago itd.

Dok se klinci zabavljaju, također možete uživati ​​u različitim sportskim sadržajima, ali i šetati i uživati ​​u prirodi jer oko cijelog Krašograda vodi šetnica s prekrasnim pogledom na zeleni krajolik i jezero. Predah potražite u restoranu u okviru objekta Domaćica koji poslužuje jela pripremljena od domaćih organskih proizvoda s farme.

Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje počinje radom ovog vikenda, točnije u subotu, 1. travnja, kada će se obilježiti i Dan Parka bogatim zabavnim sadržajem u Posjetiteljskom centru Krapje te od kada će biti moguće koristiti turističku uslugu plovidbe čamcima na solarnom pogonu. Uskoro se najavljuju i mogućnosti vožnje turističkim golf autićima u posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Ovog vikenda očekuje vas bogat zabavni sadržaj namijenjen djeci i odraslima – gastro ponuda, dječje predstave, kreativne radionice, plovidba čamcima na solarnom pogonu, panoramska vožnja vlakićem, razgledavanja Krapja – sela graditeljske baštine i vođeni obilazak ornitološkim rezervatom Krapje đol. Ukoliko planirate plovidbu čamcima na solarni pogon, potrebno je izvršiti rezervaciju na 044-672-080.

Plitvička jezera

Izlet na Plitvička jezera uvijek je dobra ideja, razlog više za posjetiti ih ovog vikenda su jeftinije ulaznice. Naime, Nacionalni park 8. travnja slavi rođendan pa će cijeli taj rođendanski tjedan prodavati karte po sniženoj cijeni. Cijena ulaznica tako će, od 1. do 9. travnja, iznositi 10 eura za odrasle, dok će za djecu od 7 do 18 godina biti 4,50 eura. Djeca do 7 godina ulaze besplatno, kao i osobe s invaliditetom preko 50 posto. Podsjećamo, inače je cijena ulaznice za odrasle 23,50 eura, za djecu 6,50 eura, dok studenti plaćaju po 14,50 eura po osobi.

S održavanjem promotivnog tjedna, otvaraju se i Gornja jezera, tako da ćete imati priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po promotivnim cijenama.

Ranch Dolina jelena

A kad ste već na Plitvičkim jezerima, šteta bi bilo propustiti posjet Ranč Deer Valley. Smješten u Drežnik Gradu, samo 12 km od nacionalnog parka, ovaj ranč u vlasništvu obitelji Bičanić nudi vam jedinstvenu priliku da se družite s predivnim jelenima. Ranč od 15 hektara nalazi se u sklopu OPG-a Bičanić, gdje se vlasnici brinu za obične jelene i jelene lopatare, slavonske svinje i konje.

Na vođenoj turi po ranču od vlasnika ćete čuti sve o ovim prekrasnim životinjama, moći ćete ih hraniti i biti u direktnom kontaktu s njima. Vjerujemo da će vaši najmlađi biti oduševljeni! Nakon obilaska možete se odmarati na ranču i uživati ​​u prirodi koja vas okružuje, a vlasnici će vas počastiti domaćim proizvodima i delicijama.

Ranch Dolina jelena radi samo po najavi, a potrebno je najaviti se nekoliko dana prije dolaska. Ponedjeljkom je zatvoreno, a vrijeme obilaska i radne dane vlasnici određuju u skladu s vremenskim uvjetima. Sve detalje možete pronaći ovdje.

Više o temiIzvor: Journal.hr