FOTO: U voznom parku Hrvatske pošte stiglo je 27 novih kamiona

U voznom parku Hrvatske pošte stiglo je 27 novih kamiona za prijevoz pošiljaka marke Iveco. Nabavljena su 24 kamiona nosivosti 10 tona i tri srednje teška kamiona nosivosti pet tona.

U nabavu kamiona uloženo je 2.717.474,40 eura bez PDV-a, au cijenu petogodišnjeg ugovora uračunati su troškovi održavanja, troškovi osiguranja i kasko-osiguranja. Novonabavljeni kamioni zamijenit će slična vozila iz 2017. koja su ukupno prešla 12,5 milijuna kilometara.

Novi kamioni imaju motore koji se odlikuju smanjenom potrošnjom goriva, nižim troškovima održavanja i zadovoljavaju vrlo stroge ekološke standarde Euro VI C za emisiju štetnih plinova.

U skladu s transformacijom poslovanja u održivo i zeleno Hrvatska pošta nastavlja osuvremenjivati ​​svoj vozni park nabavom vozila koja manje pročišćavaju okoliš i omogućuju učinkovitije obavljanje poslova transporta pošiljaka i ostalog tereta. Početkom godine dovršen je i dosad najveći ciklus nabave električnih vozila. Od listopada 2022. do siječnja 2023. Hrvatska pošta preuzela je 157 novih električnih vozila, a nabavom su prvi put obuhvaćeni i dostavni kombini. Poštanski zeleni vozni park sada ima više od 320 električnih vozila koja uključuju 114 kombija i lakodostavnih vozila.

Uz širenje zelenoga voznog parka, Hrvatska pošta proširuje i vlastitu mrežu punionica za električna vozila. Dosad je postavljen već oko 40 kaznionica, a do sredine ove godine bit će ih više od 80. Punionice će se nalaziti u 18 gradova, od Osijeka do Dubrovnika, čime će se osigurati preduvjeti za širenje flote električnih vozila diljem Hrvatske.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr