Otvorena nova trgovina i kušaonica Agrolagune, cilj im je obogatiti ponudu eno-gastro turizma u Istri

Novootvoreni prostor će svojim kupcima i posjetiteljima nuditi veliki izbor vrhunskih vina Festigia i Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i istarskih sireva Špin. U kušaonici će se organizirati tematske večeri te edukacije o vinu, ulju i siru,

Danas je u Poreču na adresi Mate Vlašića 34 otvorena nova Agrolagunina kušaonica i trgovina istarskih sireva, maslinovih ulja i vina. Riječ je o novom kreativnom konceptu taste&shop Festigia kojim Agrolaguna obogaćuje ponudu eno-gastro turizma u Istri, a na čijem su otvorenju bili Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Sotiris Yannopoulos, izvršni direktor Fortenova grupe za Poslovno područje prehrane, Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča i Boris Miletić, župan Istarske županije.

Novootvoreni prostor će svojim kupcima i posjetiteljima nuditi veliki izbor vrhunskih vina Festigia i Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i istarskih sireva Špin. U kušaonici će se organizirati tematske večeri te edukacije o vinu, ulju i siru. Gosti i kupci će prilikom konzumacije biti upoznati sa cjelokupnim procesom i iskustvom stvaranja Agrolaguninih vrhunskih proizvoda. Cilj je da ova trgovina i kušaonica ujedno bude i omiljeno mjesto okupljanja svih gurmana koji cijene autohtone istarske proizvode.

“Cjelovita obnova ovog objekta važan je dio transformacije Agrolagune u moderne proizvođače vina, ulja i sira, što je promjena koju Fortenova grupa podržava organizacijski i investicijski. Kvalitetu naših proizvoda potvrđuju brojne međunarodne nagrade, a imajući u vidu turistički potencijal regije, s ovim novim konceptom radimo iskorak iu prezentaciji jer je turizam, kao što je važan za razvoj Istre, jednako važan i kao poluga razvoja Agrolagune. Želja nam je da kušaonica, ali i neki drugi dijelovi tvrtke poput vinograda ili podruma, postanu nezaobilazna točka turističke ponude ovoga kraja. Na taj način kompanija potvrđuje svoju odgovornost prema okruženju – daje doprinos izgradnji modernog destinacijskog turizma, a ujedno razvija i partnerski odnos s lokalnom zajednicom”, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, prilikom otvaranja nove trgovine i kušaonice.

Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune istaknula je povodom otvorenja: “Ovaj novi koncept za nas predstavlja veliku priliku da našim dugogodišnjim i novim kupcima pokažemo koliko znanja, iskustva i stručnosti koristimo u proizvodnji visokokvalitetnih, lokalnih istarskih proizvoda. Naša nova kušaonica i trgovina Festigia nudi jedinstveno iskustvo kupnje i degustacije, koje će svim kupcima i posjetiteljima omogućiti da se još više približi istarskoj kulturi.”

Boris Miletić, župan Istarske županije na otvorenju se osvrnuo na važnost promicanja istarskih proizvoda i eno-gastronomske ponude županije:

“Puno je asocijacija koje se vežu uz Istru, a jedna od njih je svakako vino i naša cjelokupna eno-gastronomska ponuda, koja je ujedno drugi motiv dolaska gostiju u naše krajeve. Kvaliteta je danas presudna jer smo kao regija smatrali da bi konkurirali masovnoj proizvodnji i zato je, u svemu što radimo, naše opredjeljenje izvrsnost. Istarska županija ponosna je na sva dostignuća naših poljoprivrednika i poduzetnika koji svojim radom i trudom doprinose promociji brenda Istra, a među kojima je i Agrolaguna. Čestitam vam na otvorenju nove kušaonice!”

Foto: Agrolaguna

Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča također je pozdravio otvorenje nove Agrolagunine kušaonice i trgovine. “Svaki grad bio bi ponosan da u svojim redovima ima jednog ovako velikog proizvođača, ali ne samo velikog već i kvalitetnog. Maslinovo ulje, sir, vino, svi proizvodi obilježeni nagradama za izvrsnost. Zato čestitam da ste danas odlučili otvoriti novu kušaonicu i butigu, jer to vaši proizvodi i zaslužuju. Vjerujem da će ova butiga brzo postati omiljeno mjesto za sve one koji žele okus Poreča i Istre ponijeti sa sobom. Čestitam cijelom kolektivu koji stvara ove proizvode i puno uspjeha želim u daljnjem poslovanju.”

Dugogodišnja tradicija Agrolagune povezuje moderan pristup i kvalitetu

Više o temiIzvor:Poslovni.hr