Visoke tenisice u najljepšim modelima: Komad koji ne izlazi iz mode

Visoke tenisice nosimo ovog proljeća

Modeli visokih tenisica su zastupljeni u glavna ulica ja high end trgovinama. Možete se odlučiti za model u boji ili u jednostavnoj boji, a možete odabrati i neki od dizajnerskih komada. Visoke tenisice dolaze u raznim varijantama, a model koji je zapalio street style scenu davne 2010. je onaj sa skrivenom petom. Iza ovih tenisica stoji francuska dizajnerica Isabel Marant koja je spojila estetiku s udobnošću i kreirala komad pomoću kojeg možete dobiti na visini, a istovremeno nositi sportski izgled.

Originalni model nastao je 2010. godine pod imenom ‘Bekett’, a dizajniran je spajanjem košarkaških i skate tenisica. Isabel Marant bila je inspirirana svijetom sportske odjeće za kreiranje ovih tenisica s trakama od brušene kože, kopčanjem na čičak i voluminoznim jezikom, ali im je dodala i skrivenu petu. U kratkom vremenu, nakon što ih je Beyoncé nosila u spotu Ljubav na vrhu, postale su must have svake fashionistice. Nakon 13 godina ove tenisice ponovno dolaze u modu, a to je dokaz kako neki komadi, što je bog mislio o njima, ipak neće otići u povijest.

Moda je cirkularna i vrti se u krug, iako moramo priznati kako bismo za neke trendove voljeli da se nisu vratili. Osim tenisica sa skrivenom petom, svjedočimo i povratku teretna hlača, traperica niskog struka, ostalih komada koje smo krajem devedesetih posjedovali u našoj garderobi. Koje detalje ćete ukomponirati, ovisi o vama, a mi u nastavku donosimo vodič visokih tenisica u raznim varijantama. Možete odabrati klasičan sportski model, dizajnerski komad ili pak model sa skrivenom petom. Na kraju dana najvažnije je da se sami dobro osjećate u onom što nosite.

balenciaga x Adidas Speed

nike AIR JORDAN (zalando)

nike air jordan (zalando)

Fotografije: Instagram, Zara, Mango, Bershka, Mytheresa, Zalando.

Više o temiIzvor: Journal.hr