Samsungov nadolazeći 'ubojica flagshipa' navodno bez Snapdragon SoC-a

U veljači ove godine procurjele su informacije da Samsung osvježava FE (obožavateljsko izdanje) seriju mobitela, čiji su se modeli na tržištu nekoć postavljali kao „ubojice vodeći brod” ja najbolja kupnja uređaji srednjeg cjenovnog ranga.

Prije dva mjeseca „šuškalo“ se da će nadolazeći S23 FE imati Snapdragon 8 Gen 2 SoC ili barem prošlogodišnji Snapdragon 8+ Gen 1, ali čini se da to neće biti slučaj. Naime, kako otkriva portal SamMobilenovi FE model pokretat će Exynos 2200 SoC, neovisno o regiji u kojoj će se prodavati.

Riječ je o SoC-u koji je prošle godine koristio seriju Galaxy S22 u Europi, a koji je dobio dosta kritika korisnika zbog manje učinkovitosti i grijanja. Imajući to na umu, može se pretpostaviti da oni koji su željeno iščekivali novi S23 FE neće biti sasvim zadovoljni ako se ove informacije pokažu točnima.

SamMobileov izvor također navodi da bi novi S23 FE mogao imati senzor glavne kamere od 50 megapiksela, bateriju od 4500 mAh s podrškom za punjenje od 25 vata te 6 ili 8 GB RAM-a sa 128 ili 256 GB interne memorije. Dosadašnje informacije govorile su da će ga Samsung predstaviti na ljeto, no čini se da je to pomaknuto za zadnji kvartal ove godine.

Više o temiIzvor:Bug.hr