Žena je ubila ruskog blogera? 'Dala mu je zlatni kipić u ruke, za 5 minuta je eksplodirao'

ONA JE U BIJEGU

Fotografija: fontanka.ru

Novinar koji je bio na događaju s Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, rekao je da je zaštitnik primijetio kutiju u kojoj se nalazio kip i zabranio djevojci da su unesene.

Ruski vojni bloger Vladlen Tatarsky, koji je izvještavao s ukrajinskog ratišta, poginuo je u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, javljaju ruski mediji.

Za njegovo ubojstvo osumnjičena je Darja Trepova (26), prenosi Vaš font. Ona je trenutno u bijegu, a istraživači vjeruju kako je u kafiću donijela kutiju s bistom Tatarskog u kojoj je bila bomba.

Prošle godine bila je u pritvoru 10 dana zbog sudjelovanja na pacifičkom prosvjedu 24. veljače. Uz nju, nestao je i njen suprug.

‘Dala mu je zlatnu bistu’

Fontanka je također objavila fotografije koje je dao jedan od sudionika sastanka na kojima se vidi mlada žena za koju se vjeruje da je dala kipić Tatarskom.

Fotografija: fontanka.ru

Na aplikaciji Telegram pojavila se snimka na kojoj se vidi kako mu osoba u kafiću predaje kipić, ali još nije potvrđeno sadrži li doista eksploziv.

– Ona mu je dala kip, on se zahvalio. Sjela je oko tri metra dalje, nakon 5 minuta sve se dogodilo. Stradali su oni koji su sjedili u prvim redovima – rekao je svjedok za Fontanku. U eksploziji je ozlijeđeno 16 ljudi.

Nisu je pustili na ulazu

Novinar koji je bio na događaju s Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, rekao je da je zaštitnik primijetio kutiju u kojoj se nalazio kip i zabranio djevojci da su unesene.

– Djevojka koja je donijela kip sjedila je malo dalje od mene, a na početku nam je rekla da nisu pustili na ulaz jer su mislili da je u paketu bomba. Upravo je to rekla. Ali ona je Vladlena zamolila za dopuštenje: ‘Dopustite, ja ću ga ipak unijeti’. A Vladlen joj je rekao: ‘Unesi, ali isto ćemo ga provjeriti’. To su bile njegove riječi, to je sigurno – ispričao je novinar.

Svjedoci su ispričali da je djevojka rekla Tatarskom da ima poklon za njega, zlatnu bistu. Nakon što mu je predala bistu i razmijenila s njim nekoliko rečenica, djevojka je krenula prema svom mjestu.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr