EEN mjesec intelektualnog vlasništva: niz besplatnih predavanja za male poduzetnike u travnju 2023.

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji se obilježava 26. travnja, partneri hrvatskog konzorcija Enterprise Europe Network (A) organiziraju tijekom cijelog mjeseca travnja niz besplatnih događanja za male i srednje poduzetnike. U sklopu online predavanja, virtualnih info dana i predavanja uživo, poduzetnici će moći saznati više o inovacijama i zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i mogućnostima financiranja projekata.

U nastavku slijedi pregled svih događanja tijekom travnja 2023.:

  • STEP Ri znanstveno-tehnološki park Sveučilišta u Rijeci organizirati 5. travnja 2023. online predavanje na temu Zaštite intelektualnog vlasništva – TIPS & TRICKS. Webinar se održava od 10 do 12 sati putem platforme Zoom, a možete se prijaviti putem poveznice.
  • Virtualni info dan s detaljima programa bespovratnih sredstava koji je financiran iz Fonda za mala i srednja poduzeća (SME Fund) održat će se također u organizaciji STEP Ri 11. travnja 2023.

Info dan počinje u 11 sati putem platforme Zoom, a možete se prijaviti putem poveznice.

  • U Varaždinu će se 13. travnja 2023. održati Info dan intelektualnog vlasništva u sklopu kojeg će biti održana radionica Uloga intelektualnog vlasništva u poslovanju poduzeća.
  • Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu 14. travnja 2023. organizirati online radionica ‘Horizon IP Scan: Kako do besplatnih savjeta za bolje upravljanje intelektualnim vlasništvom?’. Prijavite se možete putem poveznice.
  • Tema intelektualnog vlasništva predstavit će se znanstvenicima u STEP Ri Sveučilišta u Rijeci 19. travnja 2023., kada će se uživo održati predavanje Intelektualno vlasništvo na Sveučilištu na kojem će biti riječi o intelektualnom vlasništvu s kojim se susreću znanstvenici na sveučilištima.
  • Temom Budućnosti intelektualnog vlasništva bavit će se 19. travnja 2023. u Dubrovniku mreža Taftie – Europska mreža vodećih nacionalnih agencija za inovacije čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), još jedan partner hrvatskog konzorcija EEN-a. HAMAG-BICRO ove godine također predsjeda navedenom mrežom inovacijskih agencija.
  • Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu priprema više događanja s temom intelektualnog vlasništva. Predavanje Valorizacija znanja: Razumijevanje procesa i mogućnosti financiranja održat će se 21. travnja 2023. za studente, znanstvenike i poduzetnike. Prijavite se možete putem poveznice. Na Svjetskom danu intelektualnog vlasništva, 26. travnja 2023.snimit će se Podcast Inovacije i kava: Uspješne priče o inovativnosti i kreativnosti iz ženske perspektive. Prijave se vrše putem poveznice. U sklopu Festivala znanosti, 28. travnja 2023. održat će se predavanje za poduzetnike, znanstvenike i širu javnost s trenutno vrlo popularnom temom Pametno korištenje umjetne inteligencije i Chat GPT-a: izazovi i mogućnosti. Prijavite se možete putem poveznice. U konačnici, najavljujemo mjesec održivosti na Sveučilištu u Splitu u svibnju 2023. godine.

Više informacija o svakom pojedinom info danu, predavanju i radionici, kao i predavačima, možete saznati na stranicama Europska poduzetnička mreža.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr