Chanel je upravo najavio povratak trenda koji će obožavati sve s plavim i zelenim očima

Chanel je odavno “zacementirao” status trendseterice, a sve to ne odričući se svoje estetike ni pod kojim uvjetima. Osim vječnih klasika koje imamo prilike vidjeti na njihovim revijama, Chanel je nadaleko poznat i po svojoj kozmetici. Tu su njihovi kultni ruževi, legendarni parfemi, njege, ali i poznate palete s četiri sjenila. Upravo jedna takva paleta zvijezda je njihova kampanja.

Radi se o paleti Les 4 Rouges Yeux et Joues – 958 Caractere. U njoj se nalaze tri sjenila crvenih nijansi i jedno nude. Kao što smo već pisali, kada smo predstavljali njihove ruževe, Chanel u svojoj beauty kolekciji za proljeće i ljeto slavu crvene boje. Stoga, odabir boje u ovoj paleti ne čudi. Fora je zapravo što se ove palete ne koriste samo na očima nego i na obrazima za monokromatski look.

Crveno sjenilo može izgledati super

I neka vas crvene nijanse ne plaše. One mogu biti savršen saveznik za naglašavanje vaše boje očiju, pogotovo ako su zelene ili plave. Chanel pak u svojim vizualima za ovu paletu najavljuje povratak velikog trenda iz osamdesetih, a to je rumenilo koje se stapa sa sjenilom. Točnije, ovdje se ovo crveno sjenilo jednostavno nanosi izvan kapke. Proširena je do jagodica, a sve je zaokruženo njihovom ikoničnom maskarom u novoj crveno-smeđoj nijansi.

Takav monokromatski izgled može izgledati zastrašujuće, ali je vrlo efektan. Naravno, ako inače nemate puno šminke, odlučit ćete se za nešto skromniju varijantu. Tako crvenu boju možete staviti samo na vanjski kut oka i onda staviti malo tamniju olovku za oči.

Više o temiIzvor: Journal.hr