Velika planina: Zadivljujući pogled na beskrajnu livadu prepunu proljetnih šafrana

Beskrajne livade proljetnih šafrana

Proljeće je razdoblje kada se priroda budi, pa možete uživati ​​u cvijeću koje se pojavljuje na planini. Pored alpskog zvončića, proljetnog vremena i drugog planinskog cvijeća, planini čar daju šafran, bijeli i ljubičasti, koji planinu oboje svojim bojama. Poput pravog slikara koji s ljubavlju prekriva platno svojim umjetničkim idejama.

Također, možete uživati ​​u čarobnim prizorima koji su rijetki u drugim godišnjim dobima, kao što su kristalno čiste rijeke i potoci koji teku uz planinu, i vidjeti vodopade koji su u punoj jeku nakon što se otopi snijeg.

Pastirsko naselje

Osim u prirodnim ljepotama, ovdje su izgrađene i prave alpske kućice. Tradicionalno stočarsko naselje, poznato kao Pastirsko naselje, nalazi se na prosječnoj visini od 1500m, a sastoji se od oko 150 jedinstvenih drvenih koliba (Koča) s karakterističnim kosim krovovima, koje koriste stočari tijekom ljetnih mjeseci. Posjetitelji mogu istražiti selo i upoznati lokalnu kulturu i način života, a neke kolibe nude i smještaj.

Uz pastirske kolibe na Velikoj planini nalazi se i Preskarski muzej ja crkva. U muzeju se nalazi razno oruđe koje su ručno izradili pastiri. Posjetitelji ovdje mogu uživati ​​u raznim aktivnostima, uključujući pješačenje, planinarenje, jahanje, vožnju biciklom, skijanje i sanjkanje. Također možete kušati lokalnu hranu i druge tradicionalne slovenske specijalitete.

Više o temiIzvor: Journal.hr