Brzi skener

OSNOVNI PODACI
Naziv Brzi skener
namjena Pretvara pametne telefone u mobilne skenere
Android Trgovina igračaka
iOS Trgovina aplikacijama
Cijena Besplatan / 4,25 eur

Brzi skener je solidna aplikacija koja će pametne telefone pretvoriti u praktične mobilne skenere koja neće samo poslužiti za kvalitetno skeniranje klasičnih dokumenata, nego i za fotografije. Premda se možda ne može pohvaliti raskošnim mogućnostima kao neke druge aplikacije istog tipa, ono čime raspolaže većina će biti i više nego dovoljno.

Nudi nekoliko načina skeniranja i to skeniranje pojedinačnih dokumenata, skeniranje u slijedu, te poseban modalitet koji je namijenjen skeniranju osobnih iskaznica. Dakako, aplikacija koristi kameru ugrađenu u pametni telefon, a sve počinje tako da se kamera uperi u dokument koji se želi skenirati i fotografirati ga putem aplikacije.

Nakon toga moguće je preciznije odrediti rubove dokumenta, a nakon toga ostaje odrediti kontrast dokumenta što je posebno korisno ako je riječ o klasičnim dokumentima na kojima prevladava tekst. U konačnici je moguće dobiti izgled dokumenta na kojem se naglašeno može vidjeti tekst, ali su tu i drugi modaliteti.

Dokumenti skeniranja kasnije se mogu potpisati rukom, a postoji i mogućnost prepoznavanja ispisanog teksta, što aplikacija obavlja relativno korektno. Dokumenti će se spremati kao PDF, mogu se spremati na Dropbox, Google Drive ili OneDrive, a zgodno je i što se slike mogu uvoziti iz galerije pa se pomoću aplikacija može i pretvoriti niz slika u PDF.

Dakako, mogućnosti i manje značajke ima još, a svakako je zgodno i to što se aplikacija može koristiti besplatno, ako se mogu tolerirati nepersonalizirani oglasi. U suprotnom, aplikacija valja platiti 4,25 eura jednokratno.

Više o temiIzvor:Bug.hr