Kulinarske razglednice: Kokos-matcha macaronsi

Makroni ili makaroni, a nisu “oni” makaroni – nego ovi drugi, od kokosa. Totalno zbunjujuće s tim nazivima, pa onda još i zeleno, ali zapravo jako jednostavno i fino.

Za uskršnji stol, obojala sam nešto-kao mak(a)rone od kokosa s matchom i dobila ove dražesne proljetne keksiće. Na kraju krajeva, ideja je bila dodati još nešto zeleno na blagdanski stol, a ovaj keksi bit će definitivno pravi mali slatki dodatak.

Ova veganska varijanta makarona od kokosa, ljepljivog kokosastog keksa, manje je slatka zbog dodatka matche koji neutralizira slatkoću kokosa, ali se on i dalje jako lijepo osjeti. Ako niste ljubitelji matchea, možete smanjiti količinu korištenu u receptu – i duplo manja količina bit će dovoljna da makar blago oboji keks u zelenom, a matcha se gotovo uopće neće osjetiti u tom slučaju. Ako ste pak ljubitelji matcha, držite se recepta i uživajte u ovom kokos-matcha okusu uz svoj omiljeni topli napitak.

I na kraju možda najbolja stvar od svega: 6 sastojaka i 20 min vremena je sve što vam treba uživati ​​u ovim keksićima! Sretan Uskrs!

Više o temiIzvor: Journal.hr