Bila je članica zloglasne sekte u Sloveniji, a zbog prevare od 170 tisuća eura završila u zatvoru

SEKTE SRETNO, SRETNO

Foto: Pop TV

Tužitelj je ustvrdio da je Veseljko vodio meditacije, numerologiju, energetske životne treninge i pritom uhvatio dvije naivne žene. Prevarila ih je pričom da se novac ulaže u isplativ posao u jednoj švicarskoj banci

Tri godine i tri mjeseca zatvora dobila je Martina Veseljko, pripadnica sekte Happy, happy jer je 2021. prevarila dvije žrtve za 167.287 eura, prenose Slovenske novine.

Ona je odslužila već dvije trećine kazne jer joj se u zatvorsku uračunalo i vrijeme provedeno u pritvoru. Iza rešetaka je bila od 22. veljače 2021.

Tužitelj je ustvrdio da je Veseljko vodio meditacije, numerologiju, energetske životne treninge i pritom uhvatio dvije naivne žene. Prevarila ih je pričom da se novac ulaže u isplativ posao u jednoj švicarskoj banci.

Dio novaca pripao i Ignjatoviću

Kamate nisu vidjele, a od vraćenih uloga, jednoj je dato 5530 eura, a drugoj 2563 eura. Vjeruje se da je dio novaca Veseljko iskoristio za prikrivanje vlastitog duga, ai za sudjelovanje u showu Klepet ob kavi.

Dio novca pripao je i Saši Ignjatoviću, bivšem slovenskom stolnotenisaču i navodnom vođi sekte Happy, happy.

Alternativna medicina je posljednjih godina veliki problem u Sloveniji. Ignjatović je studentica Špele Peternel, alternativne liječnice i tzv. pioniri ovog oblika medicine.

Energetske komore, duhovne radionice, 24.000 eura vrijedni godišnji tečajevi služili su u obmani ljudi i dobivanju novih ulagača i klijenata, pisao je 2022. 24 sata.Ignjatović je iskoristio tu piramidalnu šemu, stekao povjerenje ljudima koji su ulagali novac bez velike zarade. Kada je 2013. počela istraga, pobjegao je u Dominikansku Republiku.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr