Kupujete rabljeni automobil? Postoje načini da saznate je li vozilo korišteno kao taksi

Treba biti oprezan i paziti na sitne detalje koji mogu otkriti nešto o povijesti automobila.

Provjera povijesti automobila jednostavan je način da saznate je li vozilo bilo korišteno kao taksi. Inače može biti teško saznati te informacije jer lovci u mutnom često skrivaju činjenice o automobilu koje im ne idu u korist. Taksi automobili mogu imati veću kilometražu, što ih čini često žrtvom vraćanja kilometara, prenosi N1.

Mercedes-Benz (29 posto svih taksi vozila provjerenih na carVerticalu), Volkswagen (14,4 posto), Škoda (12,3 posto), Volvo (10,9 posto) i BMW (5,8 posto) najpopularnije su marke taksi automobila na tržištu rabljenih vozila . Budući da kupci visoke cijene ove proizvođače, prevaranti to često koriste kako bi zaradili.

Kao taksi vozila najčešće se koriste njemačke limuzine. Mercedes-Benz E-klasa je na vrhu liste (17,9 posto), slijede Škoda Superb (7,7 posto), Volkswagen Passat (6,1 posto), BMW serije 5 (5 posto) i Volvo V70 (4,7 posto). posto). ).

Boja automobila također može otkriti njegovu prošlost. U mnogim se gradovima koriste iste boje za sve taksije kako bi se lako mogle razlikovati na ulici. Neki modeli, kao što je E klasa, proizvedeni su za potrebe taksija te su dobili čak i posebnu boju karoserije – svjetlu bez boje poznatu kao Elfenbein (slonovača).

Kada kupujete rabljeni automobil, vrijedi pažljivo pregledati karoseriju jer i dalje mogu biti vidljivi ostaci na mjestima gdje su bile naljepnice. Budući da naljepnice prekrivaju veliki dio vozila, ta područja mogu biti svjetlija i jasno vidljiva, što sugerira da je automobil u prošlosti b

Više o temiIzvor:Poslovni.hr