Preživio je četiri smjene, ali ne i petu. Mamićev kum nakon tri godine napušta klupu Dinama

ZANIMLJIVA PRIČA

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Igor Jovićević, Zoran Mamić, Damir Krznar, Željko Kopić, Ante Čačić. Bivši nogometaš radio je kao pomoćnik petorici uzastopnih trenera Dinama. No Bišćanov dolazak znači i kraj Alena Peternaca u Maksimiru

Igor Bišćan (44) sjesti će na Veliku subotu prvi put na Dinamovu klubu kao glavnom treneru, a ne igrač, čija je haljina odjela 196 puta u dva navrata. Sa sobom u Maksimir dovodi i novi stručni stožer hrvatske U-21 reprezentacije.

Još dva bivša dinamovca Ante Tomić (39) i Renato Pilipović (46) radit će s njim, kao i trener golmana Darko Staneković (45), koji je branio za Viroviticu, Međimurje, Karlovac, ZET, Novalju, HAŠK i NK Maksimir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istovremeno, postojeća skupina ljudi koja je bila prijatelj Anti Čačiću odlazi iz kluba. ja Roy Ferencina (52), koji je bio blizu da bude privremeni trener za utakmicu protiv Lokomotive, bivši trener Rige Sandro Perković (38), ali ja Alen Peternac (51).

Zanimljiva je priča oko bivšeg hrvatskog reprezentativca (ima dva nastupa u prijateljskim utakmicama 1999.) koji je ostvario dojmljivu karijeru u španjolskom reprezentativcu Valladolid. On je prije gotovo tri godine stigao u prvu momčad Dinama nakon odlaska Nenada Bjelice kao pomoćnika Igor Jovićević(49), na čiji je poziv stigao u drugu momčad u ožujku 2018.

U Maksimiru su se mijenjali treneri, ali ne i pomoćnik Peternac koji je preživio smjenu svog kuma Jovićevića. Zorana Mamića (koji je otišao nakon pravomoćne presude za gospodarski kriminal), Damira Krznara ja Željka Kopića. Zato Ante Čačića.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Maksimirski mister 100 posto

Nakon Jovićevića momčad s prefiksom “privremeno” preuzeli su svi do Bišćana, pa se ni trenerska palica nije u potpunosti promijenila, a tamo je svoj status sačuvao Peternac.

Odlazi s Maksimira kao “mister 100 posto” jer je imao priliku biti glavni trener u utakmica protiv Wolfsbergera u Europskoj ligi na Maksimiru u studenom 2020., i to nakon što je korona virus poharao svlačionicu s devet zaraženih igrača, ali i Zoranom Mamićem i Damirom Krznarom koji su također dobili pozitivan test.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pobjedu u toj utakmici Dinamu je donio zaboravljeni Ne, Atiemwen (27) kao joker s klupe koji je dvije minute nakon ulaska u igru ​​zabio za 1-0. Nakon posudbe u Lokomotivi, Omoniji i Gorici, Nigerijac je prošle godine otišao u Sherif iz Tiraspole, a sada će Peternac uskoro napustiti Maksimir.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr