Bogatstvo 74-godišnjaka od utorka premašuje 200 milijardi dolara

Bezos je prva osoba čije je bogatstvo u kolovozu 2020. dosegla granicu od 200 milijardi dolara i treća je najbogatija osoba na svijetu s imovinom od 128 milijardi dolara.

Bogatstvo Bernarda Arnaulta, najbogatijeg čovjeka na svijetu i francuskoga modnog mogula, prvi je put premašilo 200 milijardi dolara nakon što su dionice njegova francuskog carstva luksuzne robe LVMH postigle rekordnu vrijednost.

Ovaj 74-godišnjak postao je tek treća osoba u povijesti, nakon Elona Muska i Jeffa Bezosa koji je dosad stekao toliko bogatstvo. Ono se procjenjuje na više od 200 milijardi dolara, piše Guardian.

Musk i Bezos već su dosegnuli tu magičnu brojku, prije nego što se njihovo bogatstvo smanjilo zbog pada cijena dionica tehnoloških kompanija.

Arnaultovo bogatstvo se u utorak povećalo za 2,4 milijarde dolara i sada iznosi 201 milijardu dolara, podaci su Boombergova indeksa milijardera koji se svakodnevno ažuriraju.

Ove se godine njegovo bogatstvo povećalo za 39 milijardi dolara jer su dionice LVMH-a, zahvaljujući sve većoj potražnji bogataša za luksuznim robom porasle za 30 posto.

Francuski je milijarder za 25 milijardi dolara bogatiji od Muska, čije se bogatstvo smanjilo nakon kupnje Twittera za 44 milijarde dolara i zbog pada vrijednosti tvrtke za električni automobil Tesla za 50 posto u prošloj godini. Musk je Teslin suosnivač, izvršni direktor i posjeduje 13 posto dionica.

Bezos je prva osoba čije je bogatstvo u kolovozu 2020. dosegla granicu od 200 milijardi dolara i treća je najbogatija osoba na svijetu s imovinom od 128 milijardi dolara.

Arnault je predsjednik i glavni izvršni direktor LVMH-a, koji posjeduje brendove Louis Vuitton, Christian Dior i Moët & Chandon. Mu

Više o temiIzvor:Poslovni.hr