HALO, HALO, OVDJE DAMIR! Uhićeni župan koristi mobitel u zatvorskoj ćeliji? Navodno njima naziva svjedoke, o svemu obaviješten USKOK

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Uhićeni Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izaziva kontroverze i dok je u zatvoru.

Novi skandal oko Vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pijan skrivio nesreću pa je pokušao zataškati.

Osječki USKOK dobio je kaznenu prijavu u kojoj ih upozorava kako župan Dekanić iz zatvora koristi telefon. I to svjedoke zove mobitelom.

Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu

Naime, RTL Danas u posjedu prijave u kojoj između ostalog piše: “Mobilni telefon mu posuđuje izvješće xy iz Vinkovaca, koji se nalazi isto u istražnom zatvoru u Osijeku zbog dilanja droge, telefon je kod xy u ćeliji”.

USKOK još nije krenuo u pretragu zatvora u kojoj je župan prethodna tri tjedna.

Da mobitela u zatvoru ima napretek, a da to ne moraju znati pravosudni policajci, stalno upozoravaju i iz Sindikata pravosudne policije.

Njihov glasnogovornik Krešo Jelenko rekao je: “I sada u ćelijama sigurno ima (op. mobitela) za koje pravosudni policajac ne zna i ne može znati. Može ga pronaći slučajno ili na dojavu zatvorenika. Mobilni telefoni se mogu sakriti u okvire vrata, prozora, kutije za mlijeko, cipele. Svi su inovativni, sjede i samo razmišljaju kako će mobitel i gdje ga sakriti. Najveći problem je što nemaju blokator signala ili lokator signala”, kaže RTL.

u ‘povlaštenoj sobi’

Dekanić se, kako tvrdi Teleskop.hr, nalazi se u ćeliji broj 1, koja je inače namijenjena invalidima. Tu ćeiju mnogi nazivaju “povlaštenom sobom”.

Navodno nije sam u sobi, ima cimericu s kojom provodi dane. Iz Ministarstva pravosuđa odgovara da je sve to službena i poslovna tajna.

O slučaju Dekanić, odgovara Teleskopu: “Smještaj zatvorenika provodi se na temelju sigurnosnih procjena stručnih službi svakog kaznenog tijela i ovisno o kapacitetima tijela na koja se osoba lišene slobode upućuje. Drugačija tumačenja postupanja nadležnih službi su neosnovana. U kaznenim tijelima ne postoje sobe za povlaštene kako navodite u svom upitu, a informacija kojom raspolažete nije istinita”.

Davor Ćavar, odvjetnik župana Dekanića, često ga posjećuje, gotovo svaki drugi dan. Za RTL Danas odvjetnik kaže: “Osjećam se dobro s obzirom na to da boravak u zatvoru nije nikome ugodan”.

Podsjećamo, Damir Dekanić je pijan skrivio nesreću pa je pokušao zataškati. Zbog toga Uskrs provodi u zatvoru.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr