7 savršenih: Traper hlače

Traperice kroz modni vremeplov

Traper hlače ili traperice su izumili Jacob Davis i Levi Strauss 1873. godine i još uvijek se nose. Traperice su dobile ime po gradu Genovi u Italiji, gdje se proizvodio pamučni samt, zvan jeans. Traperice su obilježile kulturu posljednjih 140 godina više nego mislimo.

Prvo su bile radna odjeća, potom simboli neposluha i bunta, a sada su modni komad koji je nezaobilazan dio svih dobrih kombinacija. Zanimljivo je promatrati odjevne predmete kroz povijest i kako se mijenja njihova percepcija. Ono što je nekada bilo rezervirano isključivo za buntovnike ili sport i rekreaciju, danas je ušlo u visoku modu. Naglasak je na udobnim komadima i ulična odjeća komadima više nego ikad.

Kada govorimo o traper hlačama, imamo razne krojeve. Uske ili kože, dečko, mama fit…Ove sezone ponovno se vraćaju široke traperice oversized kroja. Osim toga ove godine svjedočili smo trendu povratka traper hlača niskog struka koje smo nosili u devedesetima.

Traperice možete kombinirati na sve. Jako lijepo će se uklopiti na prevelike bijele košulje s puf rukavima. Začinite kombinaciju nekim cool tenisicama i nezaobilaznim blejzerom. Ako pak želite imati elegantnu večernju kombinaciju, predlažemo trape hlače kombinirati na kratki vrh i sandale na petu. Što god odabrali nećete pogriješiti jer su traper hlače klasik s kojim nema greške. U nastavku izdvajamo 7 savršenih model traper hlača idealne za ljeto i proljeće.

Više o temiIzvor: Journal.hr