INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad sa spektakularnim krajolikom i osmanskom arhitekturom

INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad sa spektakularnim krajolikom i osmanskom arhitekturom

INSTA(NT) TRAVEL: Posjetite albanski grad sa spektakularnim krajolikom i osmanskom arhitekturom

U našoj rubriciINSTA(NT) PUTOVANJEdonosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcije isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta uZagorju,Planinarsko sklonište u Sloveniji,Ivanšćicu,hobit kućice u Mađarskoj,Trst,čokoladno selo,podzemno jezero,jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva,Reedy ja Ohrid. Ovoga puta idemo malo dalje.

Zapanjujući krajolik Albanije

Budući da je vrijeme blagdana, neki su sretnici uspjeli ispregovarati i produžiti vikend. A, kako ga bolje provesti od putovanja na neku željenu lokaciju. Jedna od zemalja koju svakako morate posjetiti jest Albanija.

Zapanjujući planinski krajolik Albanije, ruševni dvorci, bučni gradovi i sanjive plaže odvažno su stale rame uz rame turističkim hot spotovima na Mediteranu. Zalasci sunca duž obale su nevjerojatni. Cijelo vrijeme dok putujete u Albaniju, pratit će vas zalasci sunca koji oduzimaju dah, gotovo jednako lijepi kao u Hrvatskoj.

UNESCO-va baština

Albanija ima neke od najljepših plaža u Europi, pa čak iu svijetu. Iako je albanska Rivera ‘it’ turističko mjesto u Albaniji, gužve nisu ništa u usporedbi s drugim dijelovima Europe.

Zemlja je to puna povijesti, uključujući i prekrasne UNESCO-ove gradove Teška ja Gjirokastra, koji imaju neke od najljepših primjera kuća iz doba Osmanskog carstva. Stoga se upravo Gjirokastra našla na našoj putovati ostavlja.

Gjirokastra

Gjirokastra – dom otomanske arhitekture

Gjirokastra je grad u južnoj Albaniji koji se nalazi u regiji Epir. Grad je to poznat po svom izuzetnom arhitektonskom nasljeđu, kulturnim znamenitostima i spektakularnom kraju.

Gjirokastra je dom mnogim lijepim primjerima otomanske arhitekture, uključujući tvrđavu Gjirokastra. Ova tvrđava jedna je od najvećih u Albaniji i jedna je od najvažnijih turističkih atrakcija u gradu.

Idealna destinacija

Poznat po svojim kamenim kućama, tipičnim za ovaj dio Albanije, svojim izgledom privlači brojne turiste. Šetajući ulicama, osjećate se kao da šetate nekom egzotičnom odredištu.

Gjirokastra se smjestio u blizini planine Mali i Gjere te se od 2005. godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Sve u svemu, putovanje u ovaj grad ostat će vam u sjećanju. Spektakularni krajolik, uključujući i netaknutu prirodu, planine, doline i rijeke, kao i povijesni značaj te arhitekture čine ovo mjesto idealnom destinacijom.

Foto: iStock, Unsplash, Pexels

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr