Kako odabrati idealan parfem prema horoskopskom znaku?

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Postoji li znak koji odiše opojnijim notama od lave? Parirati im može samo škorpion! Lavovi su uvijek vođe, simboli hrabrosti i zaštite. Velikodušni su, ponosni, samopouzdani, kreativni, ambiciozni i dominantni. Oni se ne boje biti u centru pozornosti – dapače, preferiraju ga. A kako vole lijepe stvari u životu, parfemi koje nose su nerijetko skupocjeni. Vidimo ih u notama sandalovine, mošusa, ouda…

Parfemi koje biste mogli voljeti:

YSL Black Opium

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Red 540

Tom Ford jebeno fantastičan

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Djevice su analitične, praktične i usmjerene na detalje. Imaju sklonost ka perfekcionizmu i žele sve učiniti što je moguće bolje. Ovo je horoskopski znak koji uvijek nešto organizira za sebe, pa i za druge, ne voli nered, voli biti od pomoći i najčešće je orijentiran na detalje. Nerijetko, djevice su kreativne. Uz to, koji je znak u ideji “čišći” od djevice?! Doduše, to ne znači da rado mirišu po pepermintu, iako nemaju ništa protiv njega. Djevice biraju minimalistički, ali kreativan pristup. One su molekularne note koje se pojavljuju i odlaze, svijetlo drvo, blagi puder i friška sapunica.

Parfemi koje biste mogli voljeti:

byredo blanche

Le Labo Još 13

Dolce & Gabbana svijetlo plava

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Iako su ideje najuravnoteženiji i prirodni znak vrlo su miroljubivi, Vage su često neodlučne. Cijene estetiku i sklad, diplomatični su i društveni. Često šarmantan i zavodljiv! Također su pomalo romantični pa ih povezujemo s cvjetnim mirisima, prije svega s ružama, bobicama i cvjetnim buketima.

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Muggle Alien

Tom Ford Izgubljena trešnja

Armani Da Strast

Škorpion (23. listopada – 21. studeni)

Ili ih volite ili mrzite, ali Škorpioni su znakovi prema kojima ne ostajete ravnodušni. Složena su stvorenja tvrdog oklopa i, ako ga uspiju dobiti, mekog srca. Škorpioni su strastveni, intenzivni, tajanstveni, snažni, neovisni i skloni ljubavi i osveti, ali jednako zaštitnički nastrojeni, odani i šarmantni prema najbližima. Podsjećaju na opojno cvijeće, tamjan, zapaljeno drvo. Imaju parfeme koji koketiraju na granici između muškog i ženskog.

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Guerlain Habit Rouge

Dior Poison

Replika jazz kluba Maison Margiela

Strijelac (22. studeni – 21. prosinca)

Najslobodniji znak zodijaka je neupitno strijelac. Oni su avanturistički nastrojeni, optimistični i širokogrudni. Vole istraživati ​​i upoznavati nove stvari. Užasava ih riječ “rutina” i vole se ponašati fluidno – kako im dođe! Entuzijastični su, društveni i bez filtera. Vole bližnje obasipati ljubavlju, toplinom i pažnjom, a ostalima su nerijetko otkačeni i spontani. Naravno, prate ih veliki parfemi po kojima su i prepoznatljivi. Najčešće su zavodljivi s jasminom i vanilijom, no otpornost parfema ne može ih se odvesti i na trag začina.

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Tom Ford Gorka breskva

YSL besplatno

Jo Malone London Myrrh & Tonka

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Jarčevi su svojevrstan sinonim za ambiciju, discipliniranost – i neizostavan uspjeh. Usmjereni sun a ciljeve, ozbiljni, praktični i veliki oslonac za druge. Također, vrlo su lojalni, što očekuju i natrag! Odabiru klasične mirise, koji djeluju sigurno i elegantno, ali i moćno. Oni su mirisi kože i drva, ozbiljni i autoritetni.

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Jo Malone London drvena kadulja i morska sol

Tom Ford Staro drvo

Dior Homme Intense

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Vodenjaci su inovativni, neovisni i humanitarni. Vole mijenjati svijet na bolju i težu društvenoj pravdi. Mrze biti sputavani i uvijek znaju što žele. Istovremeno, za njih je nekako teško znati što misle i djeluju neuhvatljivo. Ekscentrični su, slobodni i inteligentni. Biraju originalne i misteriozne mirise. Chypre, ozonično, molekularno…

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Le Labo Baie

Anomalia Paris Aquatic Oinzo

Gucci Memory of a Smell

Riba (19. veljače – 20. ožujka)

Najveći osjetljivci – i plačljivci – zodijaka su neupitno ribe. One su osjetljive, kreativne i suosjećajne. Često su intuitivne i imaju sklonost ka sanjarenju. Vrlo su empatične, brižne, blage, pažljive i obazrive. Ribe djeluju opuštajuće i umirujuće na druge, a njihova je čaša uvijek napola puna. Odgovaraju im note poput jasmina, sandalovine, bijelog cvijeća… jer djeluju pomalo boho!

Parfemi koje biste mogli voljeti:

Byredo ciganska voda

Kiehl’s Original Musk

Laboratorij Santal

Foto: Instagram (@nina.gornicka, @eleviniak), Tom Ford, Le Labo, Byredo, Kiehl’s, Anomalia, Gucci, Dior, Jo Malone London, Maison Margiela, YSL, Mugler, Armani, Byredo, Guerlain, Maison Francis Kurkdjan, Dolce & Gabbana, Phlur, Juliette Has A Gun, Chanel, Acqua di Parma, Lancome, Esscentric Molecules, Frederic Malle

Više o temi