Muškarca napao i ubio medvjed dok je džogirao: Životinja mora biti pronađena i usmrćena

Prema podacima pokrajine, njihov se broj povećava.

Dvadesetšestogodišnji džoger pronađen je mrtav u blizini šumske staze u sjevernotalijanskoj pokrajini Trento, gdje ga je napao i ubio medvjed, objavile su vlasti u Italiji kasno u petak.

Uzrok smrti stanovnika Trente utvrđen je nakon provedene opdukcije, rekle su vlasti. Muškarčevo tijelo pronađeno je u četvrtak blizu šumske staze u dolini Val di Sole, popularnom odredištu izletnika i turista.

Vlasti su odmah posumnjale na napad medvjeda s obzirom na vrstu ozljeda, koje uključuju duboke porezotine na tijelu i licu, ugrize i duboku ranu na trbuhu.

Medvjed sada mora biti pronađen i usmrćen “kako bi se zajamčila javna sigurnost”, rekao je predsjednik Autonomne pokrajine Trento Mario Fugatti na sastanku odbora za javnu sigurnost u petak.

Sve “problematične” životinje trebaju biti ustrijeljene, dodao je. Otprilike 100 medvjeda živi u planinskom i šumskom području na sjeveru Italije, gdje ih se u posljednje vrijeme sve češće viđa.

Kako navode iz pokrajine, njihov je broj u porastu. Godine 1999. u sklopu europskog projekta iz Slovenije na to je područje dovezeno desetak novih medvjeda

Više o temiIzvor:Poslovni.hr