Xiaomi 13 Ultra na globalnom predstavljanju već ovog mjeseca

Nakon što Xiaomi 12S Ultra nije ugledao „svjetlo dana“ izvan kineskog tržišta, ljubitelji pametnih telefona imaju se čemu veseliti. Najbolji mobitel kineskih proizvođača, Xiaomi 13 Ultra, bit će globalno predstavljen već ovog mjeseca.

Potvrda o Ultrinom globalnom predstavljanju stiže izravno iz Leicea, koja je tako najavila i nastavak suradnje s Xiaomijem. Najavljeno je, također, da će 13 Ultra imati do sad neviđeni sustav kamera na pametnim telefonima.

„Ovog puta zajedno donosimo najnovije rješenje optičkog sustava za mobilnu fotografiju koje dosad nije viđeno, kao i najsavršeniji Summicron koji je ikada stvoren na mobitelima“, objašnjavaju iz Leice u svom priopćenju na Twitteru.

Iako Xiaomi još uvijek nije otkrio specifikacije svog nadolazećeg admiralski brod, pretpostavlja se da će 13 Ultra imati Snapdragon 8 Gen 2, uparen s do 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Sustav kamera će, očito, biti njihov najbolji do sada, pa se nagađa da će izgledom biti veći od onog na prošlogodišnjoj 12S Ultri.

Više o temiIzvor:Bug.hr