Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kvasac, šećer, cimet, koricu agruma). Potom dodajte jaje, mlijeko i otopljeni maslac pa kratko promiksajte da se sastojci sjedine. Sada dodajte i suho voće pa miksajte nastavkom za tijesta 10-ak minuta. Tijesto stavite u nauljenu posudu i pustite da se oddvostruči.
Premijesite tijesto na pobrašnjenoj podlozi, podijelite na 12 jednakih dijelova, svaki dio oblikujte u kuglu i slažite u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Prekrijete krpom i ostavite još 30 minuta da se diže. Potom napravite preljev tako da ćete 80 g brašna pomiješati s toliko vode da smjesa bude dovoljno gusta da se zadrži na peći. Preljev prebacite u dresir vrećicu i na svakoj kugli tijesta nacrtajte križ.
Pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, pa po želji premažite pecivo marmeladom od marelice.
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenomInstagram profil.
Foto: Bruna Vučak
Više o temiIzvor: Journal.hr