Bitcoin dosegnuo 30.000 dolara, najvišu vrijednost u 10 mjeseci

Najveća kriptovaluta porasla je za više od sjedni u 24 sata i sa sobom povlači ostatak kripto tržišta. Podaci iz CoinGecka pokazuju da se trguje najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji 30.278 dolarašto je više 8,3 posto više u posljednjih sedam dana.

Posljednji put bitcoin je dosegao ove razine 9. lipnja prošle godinegotovo točno prije 10 mjeseci.

Ethereumdruga najveća kriptovaluta, trguje ca 1920 dolarašto je povećanje od 4,3 posto u 24 sata.

Dogecoinosma najveća kriptovaluta koja je prošlog tjedna skočila u vrijednosti potaknutih hirovima Elona Muska i Twittera Elona Muska Twitter hirova, porastao je za 2,8 posto, trgujući za 0,085 dolara.

Bitcoin je ostvario najveći rast među 20 najvećih kriptovaluta. To može biti djelomično zato što trgovci očekuju da će biti predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell usporiti rast kamatnih stopa zbog bankarske krize, te da će time zauzvrat bitcoin i ostala ‘rizična’ imovina postati privlačnija za ulaganje.

Drugi čuvaju priču o sigurnom utočištu. S trenutnom financijskom neizvjesnošću, imovina poput bitcoina i zlata ostaje sigurna oklada kada se recesija (još uvijek) očito nazire.

Bitcoin je zaostao početkom godine kada je vrijedio 16.615 dolara. Vratio se i sada je porastao za više od 80 mjestounatoč naizgled beskrajnim regulatornim poteškoćama za kriptoindustriju i ‘alergije’ ulagača na rizičnu imovinu.

Ne, pred imovinom je još dug put prije nego št

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr