PMF u sklopu Dana financijske pismenosti otvara vrata studentima, nastavnicima i učenicima

U sklopu Dana financijske pismenosti na PMF-u, 13. travnja, održat će se predstavljanje projekta Financijska pismenost u suvremenom matematičkom obrazovanju, pod vodstvom profesora Željke Milin Šipuš jaMatije Bašića. Projekt je namijenjen studentima i nastavnicima matematike te krajnjim korisnicima – učenicima osnovnih i srednjih škola, a rezultirao je novim nastavničkim materijalima za istraživačko usmjerenu nastavu matematike s kontekstom koji razvija financijsku pismenost za učenike od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Predstavljanje projekta otvoreno je za sve zainteresirane građane, a potrebno je prijaviti se putem obrasca. Za širu javnost otvorene su i predavanja ‘Što nas nisu (na)učili u školi’ i ‘Kako je biti matematičar u financijskom sektoru’.

Koristi od projekta imaju nastavnici matematike kojima su osigurani pripremni materijali za nastavu matematike u području financijske pismenosti, a moći će se koristiti u okviru međupredmetne teme Poduzetništvo. Ipak, najveću vrijednost projekta osjetit će učenici osnovnih i srednjih škola kojima će biti omogućena jasnija i primjenjivija znanja. To će pridonijeti boljem razumijevanju financijskih ključnih pojmova za odgovorno upravljanje osobnim financijama. Naposljetku, projekt pridonosi i obogaćivanju studijskih programa kroz razvoj dodatnih vještina studenata – budućih nastavnika matematike, ali i jačanju znanja financijske pismenosti opće populacije, navode u priopćenju.

Neki od koncepata koji su se razmatrali u okviru projekta su izračun plaće, planiranje osobnih financija, štednja, otplata kredita, sigurnost u internetskom bankarstvu i slično, a osim što će poboljšati razinu znanja u području financijske pismenosti, projekt će pridonijeti primjeni matematike u praktičnom životu. situacijama.

Uz navedena predavanja i prezentaciju projekta, na

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr