Capcom je uklonio antipiratsku zaštitu Denuvo iz svoje igre Resident Evil Village

Prošlo je gotovo dvije godine otkako je Resident Evil Village stigao na tržište, a Capcom je danas uklonio antipiratska zaštita Denuvo od svoje PC verzije. Što se tiče učinkovitosti navedene zaštite, Resident Evil Village uspio je izdržati nešto više od dva mjeseca prije nego što je završio na piratskim uslugama.

residentEvil8_slika5Nedugo nakon što su Denovo pirati maknuli iz igre, Capcom se našao na udaru kritika jer se pokazalo da je piratska verzija bez antipiratske zaštite tehnički stabilnija od one u prodaji. Zbog ovih kritika, Capcom je tog mjeseca izdao novu zakrpu koja je utjecala na način na koji zaštita od piratstva funkcionira unutar igre, ispravljajući većinu tehničkih problema koje su prijavili igrači.

Što se tiče prodajne statistike ovog naslova, Resident Evil Village je do siječnja ove godine uspio postići 7,4 milijuna prodanih primjeraka, budući da je taj broj završio na osmoj stranici najprodavanijih Capcomovih igara ikad, odmah iza igara Resident Evil 6 i Resident Evil 5.

10.04.2023Autor:

Više o temiIzvor: Gameperspectives.hr