'Kao glavni izazov i dalje vidim zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnog kadra'

Potrebe korisnika za digitalnim uslugama su sve veće, a na tržištu rada nema dovoljno IT stručnjaka.

Okolnosti koje su nas pratile zadnje dvije godine postavile su barijere, ali i stvorile nove poslovne prilike. Potražnja za našim uslugama je porasla jer su se promijenili i prioriteti naših korisnika. Digitalizacija poslovanja postala je apsolutni prioritet za opstanak.

Bili smo spremni i uspjeli smo se prilagoditi potrebama tržišta. Paralelno rasla je i naša tvrtka koja u prvih devet mjeseci 2022. bilježi kontinuirani rast prihoda. Sretan sam i što se našom dionicom kontinuirano trguje, što mi je bila jedna od glavnih želja prilikom izlistavanja na burzu.

Unatoč inflaciji i najavljenoj recesiji, mislim da u našoj branši neće splasnuti interes za softverske usluge. Vjerujem da će iduća godina za IT biti jednako dobra. Cloud i sigurnost i dalje će biti jedan od glavnih trendova za koje će rasti potražnja, budući da osiguravaju kontinuitet poslovanja i sigurnosti.

U rujnu smo otvorili Span Centar kibernetičke sigurnosti za koji želim dodatno doprinijeti osnaživanju i educiranju poslovne zajednice na tom polju. Sada je više nego ključno osvijestiti javnost da ako kriminal nije vidljiv našim očima

Više o temiIzvor:Poslovni.hr