Pri krađi auta naletjeli na nepremostivu prepreku: ručni mjenjač

Dvojica maloljetnika iz SAD-a uhićeni su zbog pokušaja krađe automobila, koja im nije uspjela – jer je automobil koji su vlasniku namjerili oteti imao ručni mjenjač

Prije nešto više od dva tjedna u američkoj saveznoj državi Maryland dogodila se neuspješna otmica automobila. Bilo je to u subotu, 25. ožujka poslijepodne, kada su dvojica maloljetnika preskočila vlasnika automobila na jednoj benzinskoj postaji. Netom nakon što je natočio gorivo, vlasnik Subarue WRX primijetio je ovu dvojicu kako mu se približavaju trčeći. Potom su na silu otvorili vrata, zgrabili vlasnika vozila i zahtijevali od njega ključ. On im je dao, što je i vidljivo na snimci iz nadzorne kamere.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Bila bi to sasvim uobičajena otmica i krađa vozila, da ovi “klinci” nisu sjeli u – vozilo s ručnim mjenjačem. Kako nisu znali voziti takav čudnovati automobil, nakon nekoliko sekundi izašli iz njega i pješice pobjegle s mjesta zločina. Niti pola sata nakon toga, policija ih je zatekla u susjedstvu i uhitila nakon kraće potjere.

16- i 17- godišnjak uhićeni su, prepraćeni na sud, gdje će im se suditi kao punoljetnima. Do početka procesa zadržani su u pritvoru bez mogućnosti jamčevine, a optuženi su za otmicu automobila i urotu.

Više o temiIzvor:Bug.hr