Propada Tupperware! Koristite li još doma ove kultne posude?

ANKETA – KORISTITE LI TUPPERWARE?

Foto: Dreamstime

Godine 1942. Earl Tupper razvio je svoju prvu posudu u obliku zvona; proizvodi brenda predstavljeni su nakon nekoliko godina, a prodavali su se na zabavama poznatih osoba koje su nosile ime tvrtke

Kompanija Tupperware najavljuje mogućnost zatvaranja brenda i gašenja poslovanja, jer su mu u samo godinu dana dionice pale za 90%. Postoje od početka četrdesetih godina prošloga stoljeća te su jedno od nezamjenjivih imena u svijetu kuhanja i čuvanja hrane.

Jedan od razloga je i taj što ne uspijevaju privući mlađe kupce. Prije par dana objavili su kako postoji ‘značajna sumnja’ u nastavku poslovanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Posljednjih godina tvrtka se bori za utjecaj na tržište, no sve je više sličnih tvrtki radi kojih je poslovanje otežano.

Tvrtka Tupperware objavila je da radi na pronalaženju financiranja kako bi ostala u poslu, no bez toga neće imati dovoljno novca za nastavak rada.

Najavljeno je da rade reviziju poslovanja te razmatraju radnu snagu i portfelj nekretnina kao opcije za smanjenje troškova.

– Tupperware mijenja način poslovanja, a današnji dan označava kritičan korak u rješavanju naše kapitalne i likvidne pozicije – istaknuo je izvršni direktor Miguel Fernandez, najavio je Dnevna pošta.

Tupperware je američka linija kućnih proizvoda koja uključuje proizvode za pripremu, skladištenje i posluživanje za kuhinju i dom.

Revoluciju u kuhinji uveo je 1942. Earl Tupper, kad je razvio svoju prvu posudu u obliku zvona. Kolekcija je predstavljena 1946. godine te je ubrzo postala hit među kućanicama jer je time omogućeno skladištenje hrane, čime ona duže ostaje svježa. Proizvodi su se tradicionalno prodavali na ‘Tupperware zabavama’ populariziranim tijekom 1950-ih. Bila je to revolucija u kuhinji.

Anketa – Koristite li i vi Tupperware posude u svom domu?

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr