Argentinsko regulatorno tijelo za vrijednosne papire odobrilo bitcoin futures indeks

by | tra 13, 2023 | Posao | 0 comments

Argentinski regulator za vrijednosne papire odobrio je bitcoin futures indeks koji će debitirati na burzi Matba Rofex. Terminski ugovor počet će trgovati u svibnju, a burza tvrdi da će biti prvi regulirani bitcoin futures indeks u Latinskoj Americi.

Nacionalna komisija za vrijednosnice (CNV), regulator za vrijednosne papire u zemlji, odobrila je indeks bitcoin futures kao dio strateškog inovacijskog programa. Program inovacija, koji je pokrenut u prvom tromjesečju 2022., usmjeren je na stvaranje prostora za javno-privatnu suradnju za razvoj novih i kreativnih proizvoda na tržištu kapitala.

Bitcoin futures ugovor temeljit će se na cijeni bitcoina koji pružaju različite subjekte u zemlji. Sve trgovine bit će podmirene u nacionalnoj vrijednosti, a trgovci će morati polagati argentinske pezose putem bankovnog prijenosa.

Za pružanje i korištenje platnih usluga u zemlji, mjenjačnica koja pruža te ugovore mora osigurati da ima važeći ugovor s registriranim pružateljem platnih usluga sa Središnjom bankom Argentine.

Regulirani bitcoin futures indeks ponudio bi kvalificiranim investitorima siguran način da steknu izloženost bitcoinu u transparentnom i reguliranom okruženju. Istodobno, CNV je od burze Matba Rofex zatražio i uključivanje upozorenja koja upozoravaju na rizike povezane s takvim financijskim instrumentima.

Argentina se bori s visokom inflacijom, a mnogi građani okrenuli su se bitcoinu kako bi ublažili učinke. Volumen trgovanja bitcoinom u zemlji također je dosegao nove najviše razine uslijed rastuće inflacije.

Nedavni prijedlog zakona koji je predložilo Ministarstvo gospodarstva pokupio je građane da prijave svoju kripto imovinu i pokupi ih ​​poreznim olakšicama. Tijekom ove godine južnoamerička nacija zauzela je pro-krip

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr