Implementirana ethereum Shanghai nadogradnja: Korisnici koji su uložili ether mogu povući svoja sredstva

by | tra 13, 2023 | Posao | 0 comments

U 00:27 prema našem vremenu uspješno je implementirana ethereumova Šangaj nadogradnja, što je omogućilo povlačenje stakeanog ethera i učinkovito finaliziralo višegodišnji prijelaz blockchaina na dokaz o udjelu.

Prošlog rujna ethereum je uspješno završio svoje dugo očekivano spajanje, zauvijek promijenivši način na koji se ether stvara i način na koji se potvrđuju transakcije na ethereum mreži. S nadgradnjom, ethereum je prešao na mehanizam konsenzusa prof-of-stake u kojem korisnici ulažu (ulažu) ether kako bi potvrdili transakcije u lancu i bivali nagrađeni novogeneriranim etherom. Otkako je 2020. debitirao ulog na ethereum, sudionici su položili ether u vrijednosti od preko 34,56 milijardi dolara.

Međutim, ta sredstva i nagrade koje su se generirale nisu bile dostupne korisnicima, čak ni nakon spajanja. Tek sada, s nadogradnjom u Šangaju, ta su sredstva dostupna za povlačenje. I tek sada se Ethereumova transformacija u proof-of-stake može smatrati završenom.

Put do Šangaja bio je dug, obilježen opetovanim ustupcima glavnih programa ethereuma za ubrzavanje izdavanja nadogradnje. Shanghai je izvorno trebao uključiti niz drugih poboljšanja ethereum mreže, uključujući proto-danksharding, pojednostavljeni proces uzorkovanja podataka koji bi ubrzao i smanjio troškove transakcije na sloju 2 mreže, i EOF, prije nego što je potreban paket ažuriranja Ethereum Virtual Machine (EVM), motora na kojem se mreža temelji, koji implementira pametne ugovore.

Međutim, ta su ažuriranja uklonjena iz Šangaja kako bi se osiguralo da se isplate ethera uvedu što je brže moguće.

Pritisak da se pokrene nadogradnja što je prije moguće imalo je smisla, sigurnost i dostupnost deset milijardi dolara vrijednih kriptovaluta bile su u pitanju. I sve greške u izvršenju nadogradnje mogle su stvoriti ogromne probleme za mrežu, ne samo od uznemirenih korisnika, već i od velikih posrednika poput Lida ja Coinbasea koji trenutno zastupaju većinu stakeanog ethereuma. Vladini regulatori bez sumnje također pozorno prate.

Srećom, te neposredne brige sada su u retrovizoru. Nakon što je ethereum dosegao svoju 194.048 epohu u 18:27 EST, glavna mreža integrirala je nadogradnju. Tijekom epohe propušteno je osam mjesta, što je standardni iznos koji obično predstavlja čvorove koji još nisu ažurirali svoje klijente za Shanghai. No ethereum mreža nastavila je obrađivati ​​transakcije, signal uspješne nadogradnje. Odmah nakon toga, povlačenja stakeanog etehra počela su se glatko obrađivati.

Stakeri koji su izravno položili najmanje 32 ethera sada će moći povući dobit koji su ostvarili svoje depozite ili povući cijelih 32 ethera. Očekuje se da će taj proces, zbog potražnje i ograničenog blok prostora, trajati nekoliko dana.

Stakeri koji su položili svoj

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr