Piknik na bajkovitom Jelenovom Grebenu naša je ideja savršenog proljetnog izleta

by | tra 13, 2023 | Lifestyle | 0 comments

Piknik na bajkovitom Jelenovom grebenu naša je ideja savršenog proljetnog izleta

Piknik na bajkovitom Jelenovom grebenu naša je ideja savršenog proljetnog izleta

Piknik je jedna jako fora ideja druženja na otvorenom, koja se u posljednjih nekoliko godina vratila na velika vrata. Morate priznati, ima nešto u pikniku što je toliko kreativno, bezbrižno i zabavno. Proljeće i ljeto su kao stvoreni za druženje u prirodi pa smo prošli tjedan iskoristili jedan sunčani proljetni dan za odlazak na piknik. Lokacija koju smo odabrali za izlet bila je Jelenov greben, čarobna slovenska oaza udaljena svega sat vremena vožnje od Zagreba.

Avantura koja započinje odabirom pravog vozila

Svaki odlazak nekamo na izlet prava je avantura koja započinje čim sjedimo u automobilu. Kako bismo bile posve bezbrižne, ovoga puta odlučile smo ga rentati.

Više od 10 godina, vozni park od više od 2.000 automobila i preko 100.000 zadovoljnih korisnika samo su neki od razloga zašto smo odabrali agenciju LAST MINUTE Rent a car. Ovdje ćete pronaći najnovije modele prosječne starosti do 6 mjeseci, od manjih gradskih vozila, kompakt klase, elegantnih coupea, obiteljskih (poslovnih) limuzina, ‘fun’ vozila – cabrioleta, monovolumena, putničkih kombija pa sve do luksuznih vozila. Također, možete birati vozila s ručnim i automatskim mjenjačima u svim klasama.

Proces najma vozilo je vrlo jednostavno. Na web stranici LAST MINUTE Rent a car upišite mjesto preuzimanja i vraćanja vozila, odaberite datum i sat polaska te povratka i to je to! Izlistat ćete vam se kategorije vozila među kojima ćete pronaći ono što najbolje odgovara vašim potrebama. Mi smo se odlučili za XGAR kategoriju i Audi Q3 Automatic. Prilikom rezervacije možete odabrati i dodatne usluge ukoliko su vam potrebne poput dječjeg sjedala, GPS-a, WiFi-ja i sl.

Preuzimanje vozila također je jako jednostavno. Na odabranom mjestu preuzimanja dočekat će vas osoblje LAST MINUTE Rent a car koje će vam predati ključeve automobila i spremni ste za polazak!

Jelenov greben – čarobno mjesto koje vrijedi posjetiti

Nakon što smo preuzeli svoj automobil i udobno se u njega smjestile, krenule smo put Slovenije. Ugodna vožnja od sat vremena proletjela nam je u zanimljivim razgovorima o svakojakim temama pa smo za čas stigle do Jelenovog greben. Smješten u podnožju prekrasne Olimske planine, Jelenov Greben najpoznatiji je kao dom pitomih jelena. Na imanju od osam hektara dočekat će vas stado kojih danas ima oko 200 jelena, košuta i moćnih muflona koji su postali glavna atrakcija ovog mjesta.

Naime, jeleni borave na ovom području od davne 1989. godine kada su ih vlasnici imali doveli s naših Brijuna. Prvi razlog zbog kojeg su dovedeni je ispaša, no vrlo su brzo postali prava turistička atrakcija. Tako je nastalo turističko seosko imanje Jelenov greben. Obiteljsko je to poduzeće koje vodi obitelj Ježovnik s osobljem, a koje se trudi da se svaki posjetitelj osjeća zadovoljstvom i kao kod kuće.

Družile smo se s jelenima i uživale u predivnoj prirodi

Svakog dana osim ponedjeljkom ovdje možete individualno promatrati jelene, hraniti ih, maziti, fotkati se s njima… U trgovini Kod mame možete kupiti hranu za jelene s kojom ćete im se lako približiti, a oni će vam vrlo rado jesti iz ruke! Na vođenoj turi po imanju od vlasnika čuti sve što vas zanima o ovim prekrasnim životinjama koje će vas osvojiti na prvi pogled.

Osim preslatkih jelena, ovo imanje nudi sve što je potrebno za potpuni odmor. Ovdje se nalazi restoran s raznim specijalitetima i delicijama, zatim rustikalna čajana s terasom na kojoj možete uživati ​​u domaćim slasticama i domaćim pićima. Tu su i dva pansiona ukoliko poželite prespavati te wellness s jacuzzijima i saunama za potpuno opuštanje. Najnovija atrakcija je proizvodno-turistički centar Piki u kojem se proizvode svi navedeni proizvodi, ali i više od toga, a cijeli proces proizvodnje možete vidjeti sami u njegovom obilasku.

Nakon obilaska cijelog imanja, možete se odmoriti na beskrajnim zelenim livadama i uživati ​​u prekrasnoj prirodi koja vas okružuje. Mi smo zato iz Zagreba ponijeli svoju košaricu za piknik i okruženi jelenima i zelenilom uživali u sunčanom danu.

Kako organizirati savršen piknik?

Sve što vam treba za dobar piknik je dekica na koju ćete se udobno smjestiti, košara koju ćete napuniti finim stvarima i, na kraju, dobro društvo! Proljeće je idealno za odmor na otvorenom pa okupite svoje najdraže osobe, omiljeno odredište i od svakodnevice i brigu pobjegnite u prirodu.

Za onaj završni dodir pobrinuo se LAST MINUTE Rent a car koji do 23.04. ima 10% popusta na sva vozila pa za savršeni piknik možete iznajmiti automobil po svojoj želji. Dovoljno je prilikom rezervacije unijeti promo kod PIKNIK-a i avantura može početi.

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr