Premier liga zabranila je sponzorstva kladionica i kasina s prednje strane majica svojih klubova

Čak osam od 20 engleskih prvoligaša na prsima svojih dresova nosi ime i logo neke od kladionica ili kasina. Velik je to problem u borbi s ovisnošću o kockanju, koja je raširena u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu. Praktički svaki od tih premijerligaša je u nekom sponzorskom odnosu s takvim tvrtkama, no i to bi se u skoro vrijeme moglo smanjiti.

Naime, kako su poručili iz vodstva lige, zabranit će se sponzorstva kockarskih tvrtki na prednjem dijelu dresova klubova koji sudjeluju u tom natjecanju. Doduše, ta će odluka o snazi ​​biti tek od ljeta 2026. godine, kako bi se svi klubovi mogli prilagoditi na tu novonastalu situaciju, odnosno urediti ili odraditi svoje ugovore s kasinima i kladionicama.

Klubovi Premier lige danas su se kolektivno složili povući sponzorstvo kockanja s prednje strane majica klubova za dan utakmice, postavivši prvu sportsku ligu u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je dobrovoljno poduzela takvu mjeru kako bi smanjila oglašavanje kockanja

Od ovosezonskih članova najvišeg ranga engleskog nogometa, ova odluka redom pogađa Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds, Newcastle, Southampton the Zapadna šunka. Time je Premier liga postala prvo natjecanje u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je uvelo takvu zabranu, no ovo je tek početak, sponzorstva na rukavima majica, sportska oprema i jumbo plakatima još su moguća.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr